От х:

Днес в x:

Парижката фотографка Вили Атанасова, една нейна идея и Тангра

Името на Величка Атанасова за хасковлии и за България е свързано с фотографията. Талантливата ни съгражданка се оказа свързана и с танца. Тя е била доста време в състава на „Тангра”. От няколко дни с помощта на сегашните танцьори във формацията Вили реализира своя идея в поредица фотосесии.

За място на снимките фотографката избира площадка „Спартак”, камбанарията, стадиона.  „Имах идея, вижда се най-добре на снимките каква, и те (Тангра) са перфектни за да я реализирам”. Представяме ви малка част от снимките, предоставени на Haskovo.NET от Вили. В тях, освен архитектурните детайли и момичетата от Тангра, за реализацията на особеното виждане на фотографа е изиграло голяма роля и яркото слънце над града ни.

Величка Атанасова е от Хасково, от 11 години живее и работи в Париж. Нейни снимки са показвани на престижни форуми в Париж, Лил и Страсбург. Започнала преди години като фоторепортер в емигрантския вестник „Парижки вести“, днес тя има основна заслуга за популяризиране забележителностите на България във френската столица. Понастоящем Вили работи в списание на парижкото кметство.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини