От х:

Днес в x:

Пием по скъпа вода след Нова година. Преглед на регионалния печат

"Пием още по-скъпа вода след Нова година" анонс в "Хасковска Марица". Водата ще поскъпне защото в калкулацията на цената и влизат разходите, които прави новоизградената пречиствателна станция. Сега те се поемат от МРРБ, но чакат нас, обясни вчера шефът на ВиК Петко Стойчев.

Той категорично отрече да има връзка между наближаващите избори и новата цена на водата.

Поскъпването ще е средно с 20 ст на битов абонат, за фирмите с до 90 стотинки.

"Търговци: Каква Стара планина, хората нямат пари"-чело на вестника. В търсене на топлата вода, се тиражира "прозрението" на търговците, че продуктите по Българският държавен стандарт не се харчат. Не защото са лоши, а защото хората нямат пари дори и за храна.

"И в Хасково удариха греда за ОИК" Спорове оставиха в задънена улица сформирането на общинска избирателна комисия Хасково. Шефът и бе определен-юристката Веселина Тончева от ГЕРБ. След препирни, заместническото място бе дадено на БСП и вероятно ще се заеме от опитния изборждия Димитър Велев. Обаче за секретарското място в люта схватка са се вкопчили ДПС и Атака. Направо шах и мат! Сега топката е в полето на централната избирателна комисия. Окончателното решение ще дойде оттам.

54 авджии гърмят за сефте в събота" водещо на страница 3-та. Заедно с около 1000-та ветерани на двуцевката от Хасково, 54 ловци ще опитат тръпката за първи път. От тази събота се вдига забраната за лова. Поне отчaсти. Разрешен е само лов на пернати, едрият дивеч ще почака до октомври.

Кризата свила броя на новоприетите ловци от 218 до 54, 4 пъти, оплаква се шефът на местното ловно-рибарско дружество Милко Андонов. И само 5 да бяха новите ловци, пак щеше да има съмнение, че българите лъжем и за кризата. Някак си е абсолютно невъзможно хора които ги тресе кризата и говорят за оцеляване да дадaт 700 лв! за такси, разрешителни и курсове, за една глезотия. В сметката не влиза пушката, най-евтината от която е още 700 лв. Патрони, облекло, консумативи и прочие. Хора в криза ли? Друг път!

"Общините се отърваха от глоби за скитащи кучета" С 4 години е отложен срока даден от закона на общините да направят приюти за бездомните кучета. Така, местната власт ще бъде глобявана от 2015-та година, вместо както бе записано-след 31-ви януари тази година. Мотивът за отлагането е, че е технологично невъзможно популацията на бездомните кучета да се свие чрез кастрация само за три години, какъвто бе досегашния срок. Убиването не се допуска като не хуманно.

"8 непълнолетни запазват бебетата си"-темата на броя на стр.4. В анонса на първа страница е записано че 12 непълнолетни родилки са консултирани от центъра за обществена подкрепа в Хасково. Добрата новина била, че 8 решили да запазят децата си. Какво му е доброто?

Че 8 деца, които не могат да се грижат за себе си/дори за да се предпазят от нежелана бременност/ ще се грижат за други деца? Толкова и ще се грижат. Децата им ще тръгнат по улиците като бездомните кучета или ако се отглеждат в къщи ще растат в меко казано нездравословна среда. Проблема с малолетните родилки в повечето градове на България с компактно ромско население е такъв, че трябва да се реши със закон. Примерно: на малолетна родилка/ под 16 г/ и се отнема детето безусловно и се дава за осиновяване, а на непълнолетна/под 18 години/ детето се гледа съвместно със социалните до навършване на пълнолетие, после майката се преценява дали става за майка. Има ромки които раждат и на 14, че и по-малко години. И там ли ще е щастие ако майката запази детето си? Псевдозащитниците на правата на човека ще гракнат възмутено, но тъкмо те удобно пропускат че ромите ПРОДАВАТ излишъка си от деца, ако преди това не ги карат да просят или проституират.

Нищо интересно по другите страници. "Новинар юг" е в отпуска до началото на септември.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини