От х:

Днес в x:

Магистралният график на Бойко: Тази седмица 34 км, другата 33

Графикът на Бойко-първа копка, после лента

Тази седмица правим първата копка на 34 км от магистрала Марица, другата седмица на още 33. Това са липсващите 67 км по най-натоварения път на България, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Заедно с премиера Борисов, той направи днес първа копка на лот 2 от АМ „Марица“ в участъка Димитровград-Харманли. Изпълнител е Българо-австрийската компания „Марица Хайуей“.

Следващата седмица премиерът ще се копае за първи път по последният етап на АМ„Марица“- отсечката Плодовитово-Димитровград.

Станишев каза, че изпълнил 51 % от това което обещал. Ама само в мечтите си, заяви Бойко Борисов при откриване на проекта. И на свой ред помечта: „Искам магистрала от Банкя до Вършец. Ако Станишев реши да я прави, да знае че аз съм си я помечтал. Точно както те мечтаеха за Марица", не пропусна да захапе опонента си Борисов.

Ако някой път ме махнат, аз оставям проектирани магистрали с осигурени пари, засегна темата с днешния вот на недоверие към правителството, премиера. По думите му, вот искат онези които говорят „празни приказки“.

Цифрите са безжалостни. За 20 години, предишните правителства построиха 177 км магистрали. Ние вече строим 260-я километър, допълни Плевнелиев. И подчерта-в началото на мандата обещахме 240 км. Но сега искаме още-7 магистрали, тунел под шипка, мостове и т.н.

Премиерът и министъра му все пак доказаха, че живеят в реалния свят. След първата копка, Борисов не счупи бутилката шампанско. Криза е , защо да хабим виното каза Бойко подари бутилката на багериста, да се почерпят с колегите.

АМ Марица от Димитровград до Харманли струва близо 150 млн лева с ДДС. Още толкова ще е и стартиращият другата седмица участък от Димитровград до Плодовитово. Това според правителството спестило на данъкоплатеца 160 млн лева от първоначално предвиденото, заради честните търгове и голямата конкуренция.

Какви са Магистралите на Бойко при първа копка, на откриване и след експлоатация-вижте в нашия видеорепортаж 

Г.Христов

Традиционната захранка
И традиционната захапка за Станишев
Бойко черпи багериста с шампанско
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини