От х:

Днес в x:

Изгореният с киселина почина в болницата в Хасково

Минути след 10 часа тази сутрин почина 59-годишният Димитър Запрянов от с. Бодрово, на когото маскирани с качулки наляха киселина в устата снощи. Той бе докаран в ОАРИЛ на хасковската болница в много тежко състояние. Лекарите се опитваха да го стабилизират, за да го оперират. По преценката на токсиколог от Пловдив, извикан снощи в димитровградската болница за консултация, става дума за киселина от неустановен вид. Мъжът е бил с тежки изгаряния на хранопровода, което според лекарите е причина за смъртта.

Странният инцидент станал снощи около 21 часа на чешмата между Бодрово и Върбица, която местните наричат Чучура. Там ходело цялото село да си налива вода за пиене. Димитър Запрянов отишъл дотам с колата и явно е бил проследен, смятат бодровци.

Според кметицата на селото Мария Господинова Запрянов е бил изключително добър и свестен човек. „Има животновъдна ферма, гледа 30 крави. На никого не е отказвал помощ. Притежава багер и трактор, много често е услужвал на съселяни почти без пари. Всички сме потресени, не можем да си обясним причините за нападението“, добави Господинова.

Селската управничка каза още, че фермерът често се движел с доста пари в джоба и винаги черпел. „Но не пиеше, никой не го е виждал пиян“, побърза да уточни тя.

Нападението над Димитър е единствената тема за коментар в селото тази сутрин. Повечето хора съчувстват на фермера и гадаят кой и защо би го убил по такъв зверски начин – с киселина в устата.

„Нямам информация да е бил изнудван или сплашван“, допълни кметицата на Бодрово.

Димитър Запрянов няма съпруга, нито деца, живее сам. Новината за нападението и смъртта му за местните дойде като гръм от ясно небе. „Стягаше сватба на 10 август“, каза кметицата. За тогава била насрочена венчавката на дъщерята на сестра му.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини