От х:

Днес в x:

Кмет съди полицай за клевета. Фирма се жалва от тормоз на общината. Преглед на регионалния печат

„Бизнесдама сезира омбудсмана за тормоз от общината” чело на „Хасковска Марица”. Емилия Мулетарова е собственик на столичната „Ем комплект 33”. Фирмата и е била глобена с 1000 лв за нещо, което не е извършила. А именно, реклама на територията на областният град при условие, че фирмата не развива никаква дейност в Хасково. Шефката и пък никога не е стъпвала в града. Мулетарова нарича подобни действия „лов на граждани” с една цел: да се събират повече пари от глоби. Наказателното постановление наложено от общинската КОРЗ е пратено в съда, по случая е сезиран и омбудсмана Константин Пенчев. Любопитното в цялата история е, че фирмата е открита по джиесем поставен под елемент тълкуван от общината като реклама. А за да се спази закона, двама служители се подписали, че управителят на фирмата-нарушител е отказал да получи наказателното си постановление. Подобен отказ никога не се е случвал категоричтни са от „Ем комплект” както и че въпросния телефонен номер не е техен. Глобата обаче е факт.

Ако обстоятелствата са такива/съда предстои да ги изясни/ е направо шокиращо. Представяте ли си, могат да ви оженят без да знаете, а после да получите призовка за развод, щото не сте си консумирал брака. Плюс иск за половината от семейното имущество.

„Тартор и 2 мулета на хероин в ареста”. Организаторът на каналът за хероин, разбит миналата седмица от хасковската полиция, остава в арестта заедно с две от мулетата каращи коли с по 30 литрови туби, пълни с хероин. Общото количество дрога заловена в България, 53 кг, нарежда пратката на второ място за годината, след тази от март, когато бяха спипани 96 кила. Тогава обаче ставаше дума за схема с бетоновози, изолирани от рентгена тайници, въобще мафиотска история от висша класа.

Сега става думаза куфарни търговци, които поне от година работели по тази схема. Просто и гениално.

„36 градуса в Хасково, жегата продължава”. Следващите дни ще гоним температурни рекорди от 60-те години, тоест над 40 градуса. Хронично болните, малките деца и бременните да стоят в къщи под климатика.

„Бараки върху частен тротоар спряха уличните ремонти” В Хасково има и частни тротоари, с частни бараки. Те са на централната улица "Одрин". Не се използват от години, но понеже са частна собственост, пешеходната среда не може да се подобри. Припомняме че в момента в града ни се изпълнява 10 милионен проект за подобряването на парковата и пешеходна среда. Тротоарът там обаче ще бъде подминат, защото въпросните бараки са частни, а собственикът не може да бъде открит. Местните жители се жалват на областният управител.

„Изгоряха 200 декара във Въгларово” Ожънат житен блок пламнал в късния следобяд в събота и с помощта на вятъра обхванал 200 декара сухи треви. Момче видяло пламналия блок и подало сигнал до пожарната.

„15 на сто от децата-дебелички” чело на „Новинар юг” Вестника се позовава на практиката на един от най-популярните педиатри в града д-р Велислава Джонева. Става дума за наднормено тегло, все още това не е затлъстяване. Причината за излишните килца е приемането на повече енергия от необходимото за двигателния апарат. Иначе казано, децата си хапват добре но не се движат. Стоят обикновено на компютрите. От друга страна това е мечтата на родителя-детето яде/здраво е/, мирува на едно място при това родителя с точност знае къде е това място. Какво облекчение за него! Друг е въпросът че впоследствие тези деца ще бъдат социално отхвърлени и това ще им донесе неописуем психологически стрес. Проблемът е сериозен.

„След 45 години Мандра пак с венчавка”. Щастливото събитие се случи в неделя в храма „Света неделя” в село Мандра. Хората които вдъхнаха живот на църквата там, са женени отдавна, но нямали църковен брак.

„Дирят татуиран авер на ходжата по наркоаферата за 6 милиона лева”-обширно на 6-та страница. Става дума за хероиновия канал при разбиването на който бяха заловени 53 кила дрога в България и още 17 кг в Турция. Поръчителят е пловдивчанина Юсуф Мехмед-Ходжата. Имало обаче още един, за който никой не знаел какъв е, но бил винаги с Ходжата. Бил татуиран. Търсят го.

„Кметът на Крум съди ченге за клевета” водещо на крими страницата. Небезизвестният Георги Ангелов, кмет на село Крум, димитровградско, е завел 3 иска за 30 бона срещу 3-ма свои съселяни. Единият от тях е полицай, изявявал се в предаването „Хрътките” по БТВ-екшън. Полицаят Недю Иванов разказал пред камерите, че кметът на Крум му четял личната кореспонденция. Това подронвало престижа и на Ангелов и на институцията, която представлява. Руси Илиев и Петко Караджов освен за това ще бъдат съдени, защото обявили че Ангелов е кмет без да има право на това по закон. „Спечелих балотаж, има и решение на ОИК” припомня кметът.

„БСП отива на изборите с два счупени крака”-прелюбопитно интервю на социалистката Райна Йовчева на страница 6-та. На фона на 99%-те процента подкрепа за лидера Иван Станчев, като евентуален кмет на Хасково, критиките на Йовчева звучат фрапиращо. Социалистите се самоизяждат отвътре. Като млад социалист/ от 2008 г/Райна Йовчева се опитвала да се бори срещу системата отвътре. Ама партийният актив не я долюбвал. От интервюто научаваме, че той е провалил избирането и за депутат на парламентарните избори, че Иван Драганов дърпа конците в БСП и най-любопитното:

„Нека да стане друг/кмет/ вместо Георги Иванов". Доста дълго време се твърдеше че г-жа Йовчева е съратничка на г-н Иванов и че може би затова в собствената и партия не я обичат.

„Най-бързата бяла мома-харманлийка” Харманлийската бегачка Галина Николова се нареди непосредсвено зад чернокожите атлетки на световното първенство по лека атлетика в Лил Франция. Тя направи национални рекорди в гладките бягания, но достигна само до 4-ти места. Въпреки това е посочена като връх на изминалата седмица. 6+

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини