От х:

Днес в x:

Разбиха бандата на Злати. Преглед на регионалния печат

Разбиха бандата на Злати, тероризирала 2 региона, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата на вчерашния ден е разработена на почти цялата криминална страница. За лидер на бандата обирджии се сочи 46-годишният Злати Запрянов от димитровгадското село Злато поле. В хода на разследването криминалистите са подслушвали групата. Бандата действала от края на 2008 година, последният им удар бил преди дни, когато бе пребито и ограбено семейството на Илчо Илчев в Симеоновград.

Бостанджии затварят Е-80, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Земеделци от Любимец скочиха срещу евтиния гръцки внос, който убивал нашето производство.

Росен Русев се отказа от спецсъда, акцент от 2-ра. Шефът на хасковския окръжен съд оттегли кандидатурата си за председател на специализирания съд.

Редят 80 000 нови плочки на „Раковски”, друго заглавие от страницата. Ремонтът на тротоарите трябва да приключи до края на август.

Станчев: Вкарвам 8. Йовчева: пиши се 8-ми, заглавие на репортаж от конференцията на БСП – на 7 страница. Заявката за изборите на червения лидер Иван Станчев е 6-8 общински съветници. Предложението на Райна Йовчева е тогава той да се запише 8-ми в листата, вместо да е първи. Макар и справедливо, предложеието не било прието.

Чочо Попйорданов под прикритие из Хасково, акцент от 12 страница. Популярният актьор е засечен от фотограф да разпуска в заведение до Младежкия център. В петък той ще излезе на хасковска сцена в комедията „Любов, щастие и милиони”.

Разбиха банда, тормозила 2 региона от години, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата за обявената вчера операция на МВР също е водеща в изданието.

Пенсионери, превърнали парк в кръчма, скочиха заради договор, водещо заглавие на първа страница в броя. Става дума за вчерашния брифинг на пенсионерите на Атанаска Митева, които са наричани от друга пенсионерска организация ОФ на БКП. Кръчмата в парка, за която става дума, е до Руската гимназия. Оказва се, че като всички в България, пенсионерите също са разделени, организациите им в страната са цели 4. Ако продължават така, имат шансове да настигнат дори земеделците, които сами не са наясно точно колко организации имат.

Бостанджиите на протест срещу гръцкия внос, Росен Русев се оттегли от спецсъда, Ремонтират пътя за Баните и Ивайловград-Славеево, това са останалите заглавия от първата страница на вестника.

Търговци оперират с адреси и имена на граждани, водещо заглавие на 2-ра. Петко Дяков се жалва в редакцията, че получавал рекламни предложения от фирма-дистрибутор. За да спре да ги получава, трябвало да го заяви лично в офиса на фирмата.

Глухите камъни стават защитена местност, темата на 4 страница. Решението е на Националния институт за опазване на културните паметници, института по археология към БАН и хасковския исторически музей. Това лято продължават разкопките на екипа археолози на Георги Нехризов.

Основният проблем на Глухите камъни е трудният достъп до него. Дотам води тясна пътека, макар да не е далеч от шосето – пътят от Любимец към Ивайловград. Но атмосферата на мегалитния комплекс наистина е невероятна.

В Минерални бани туризмът става мит, заглавие голям материал на 5 страница.

Хеброс пред разпад, игачите бягат, акцент от спортната страница. Трима футболисти вече са напуснали харманлийския тим.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини