От х:

Днес в x:

Руски агенти в Хасково, Съветската армия-в Димитровград

"ФСБ разпитва в Хасково като у тях си" чело на "Новинар Юг". ФСБ е федерална служба за безопасност, руският еквивалент на ФБР. Агент на тази служба останал насаме с чеченеца Ахмед Чатаев, нещо което според юристите било абсолюгтно забранено. Русия иска да екстрадираме Чатаев, той не ще. От последното си пребиваване там, останал без една ръка.

Може пък сега нещата да са се променили към добро. Чатаев остана жив след срещата с руския агент. Сънародникът му Джохар Дудаев например, даже не ги видя, когато се възнасяше при 40-те девици в рая.

"Паметник на съветската армия ако ООН разреши". В Димитровград ще се прави Алея на времето. Градът вече е паметник на социалистическото строителство, затова в него съвсем на място ще бъде и паметник на Съветската армия. Той понастоящем е в София, но от там не го щат включително и в откривания "Музей на социалистическото изкуство". Затова кметът Стефан Димитров предлага паметникът да бъде демонтиран и донесен в Димитровград. В алеята на времето.

Чакаме паметник на бригадирското движение или поне бригадирки.

"Арестуваха Весо Буцата за убийство на длъжник". Черната вест от вчера е водеща и в двата регионални ежедневника. Весо, свойски наречен Буцата, е собственик на чейндж бюро в центъра на града. Вчера около 7 часа вечерта там дошъл негов длъжник, от когото Весо прибирал по 500 лв на месец заради стар дълг. 51 годишният Христо Георгиев дошъл да обясни, че вече няма пари и че с дълга му трябва да е свършено, след като Весо му продал двата заложени автомобила. Вместо това биячите на Буцата нападнали човечецът, пребили го като куче и го удушили посред бял ден. В центъра на Хасково! Егати и държавата, егати и градът сме.

"15 млн лв инвестира "Ситигаз" в Хасково". Толкова пари щели да бъдат налети в следващите 10 години за изграждането на 160 км газопреносна мрежа. Поне така твърдят от фирмата, която в стремежа си да си направи пи-ар вчера, по едно време даже забрави колко промоции дава на хасковлии. Това толкова обърка някои, включително и колеги,  че те си въобразиха, че газа е безплатен. В Хасково безплатен обяд няма и никога не е имало. Включително и за "Ситигаз" които се отчетоха с 50 хиляди дарение за Камбанарията.

А що се отнася за преминаването към газ, с всякакви промоции си излиза няколко хиляди лева. Щото парните инсталации на тия в блоковете не били пригодени за газ и трябва да се правят нови, а пък тия в къщите въобще нямат парни инсталации

"Общинска аптека аха да увисне без договор с касата" чело на "Хасковска Марица". Става дума за аптеката в Любимец. Такова животно като "Общинска аптека" няма в много градове, защото бяха закрити заради нерентабилност, но в Любимец я поддъ,ржат, защото смятат че има важна социална функция. Сега обаче местният парламент съвсем забравил че трябва да преназначава управител, за да може аптеката да сключва договор с касата и да изпълнява рецепти по клинични пътеки.  Свиквала се извънредна сесия на местния парламент.

"НАП направи денонощни проверки по кръчмите" И откри 10 нарушители. Буквално всички от тях са заловени след края на работното време-17.30 часа, посочват данъчните. Всъщност всички кръчми работят вечерта, сиреч след 17.30 часа, така че искаш ли да ги проверяваш-само след работно време.

"Над 150 искат да учат в Медицинският в Хасково" Напук на прогнозите че новият медицински колеж е много скъп и няма да има интерес, над 150 хасковлии са подали молба за обучение в него, а кандидатстудентската кампания дори не е свършила. От 200 заявили желание да учат в Тракийският университет в Стара Загора, 150 са подали документи за дъщерния му филиал в Хасково. А местата в него са само 80- 50 медсестри и 30 акушерки. Тепърва към тях ще се прибавят чуждестранни граждани/най вече от Турция/, които подават документи директно в Стара Загора. Според мълвата, именно това бе една от причините за неясното закриване на колежа преди 4 години-хилядите евро от таксите на турските студенти, които тогава се записваха направо в Хасково.

При 80 места за 150 души, означава, че колежа ще има по-висок бал за кандидатстване от много ВУЗ-ове.

"Кметът Иванов обрича Хасково на задушаване" -тема развита на цялата 5-та страница. Текста е "взет назаем" от сайта на ПП "ГЕРБ". Извън характерната "политичност" на подобни текстове, излизащи от партийни централи, тук се разглежда един интересен и от никого не задаван въпрос. Който при това касае ВСИЧКИ хасковлии. Защо кметът Георги Иванов не иска общ градоустройствен план? В Хасково се строи на парче и това буквално задушава града. Сума ти кооперации са вече със "зазидани" първи етажи, зелени площи са застроени, тротоари по улиците са изядени от строежи. Плюс факта че много сгради се строят без Паркинг и БЕЗ гаражи. После къде спирали хората и що улиците били задръстени с коли, що ставали птп-та и прочие

Все интересни въпроси породени от едно нежелание да се уреди града с общ градоустройствен план. Най мащабните строители в историята, римляните, са имали градоустройствен с план още преди първата копка. И градовете им са оцеляли вече хиляди години. В Хасково май важи правилото "след мен и потоп".

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини