От х:

Днес в x:

Доброволци направиха сефте в кръводаряването

Ирена Узунова дарява кръвта си под загрижения поглед на д-р Пандов

Доброволци от младежката структура на ГЕРБ превъзмогнаха страха си и направиха сефтето в кампанията за доброволно кръводаряване. Тя е по повод световният ден на доброволния кръводарител 14-ти юни. С личен пример ги зарази областният управител Ирена Узунова която първа легна на кушетката. Последва я заместникът и Николай Нанев. За да уважат видните кръводарители в кръвопреливният център до АГО дойде значителна част от ръководството на болницата в лицето на д-р Тодор Пандов, Иван Иванов и главната сестра Славея Славова.

Мнозинството от пристигналите доброволци бяха ячки младежи с доста кръв в себе си. Това обаче не ги спаси от нервното пушене на цигари, докато чакаха за ред. Някои пиеха кафе и кола за да повдигнат изненадващо ниското си кръвно. Доста по спокойно приеха нещата дамите. Чаровната Красимира с усмивка изтърпя иглата и 15-те минути, необходими за напълване на банката. Това видимо отпусна чакащата младеж.

1100 кръводарители от началото на годината отчитат в кръвопреливния център. Това е значително завишение в сравнение със старото място на центъра-в бившото КБУ Аврора. Стабилният поток дарители поддържа добър запас от кръв за областната болница, похвалиха се медиците от центъра за трансфузионна хематология.

Г.Христов

Доброволката Красимира изрази желание да мине отпред. Зад нея замобластният Нанев гледа притеснено
Младежите изпълниха кушетките
Други търпеливо чакаха на опашка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини