От х:

Днес в x:

Бойко пусна Медицинския. Имотна мафия в Хасково. Преглед на регионалния печат

"С фалшиви документи препродават жилище" анонсира "Хасковска Марица". Вчера извършителите на имотната измама Кирчо Кирев и Панайот Тенев получиха съответно 3 и 4 години затвор. Характерно за България, при тях това е рецидив. Единият ОЩЕ излежава присъда по член 212 на НК, за представяне на документи с невярно съдържание. Другият има предишна присъда за измама. Измама и документи с невярно съдържание са изобилствали и в този случай. През 2008-ма, бизнесдама от София купува жилище на улица "Трайко Китанчев" за 45 хиляди лева. Това е станало без знаието на съсобственичка на имота, която разбира за сделката едва когато дамата иска да се нанесе в новата си собственост. Всичко изглеждало законно, защото единият от измамниците, незнайно как, успява да извади скици и оценка на имота, който въобще не е негова собственост. Средството е било фалшиво нотариално пълномощно. Струвало 5 хиляди лева. Срещу тази инвестиция, всеки измамник може да ви отнеме жилището без да подозирате.

Покровителства ли някой имотната мафия в Хасково, "Марица" обещава да разкаже в следващия си брой.

В настоящият си, вестникът ни информира, че: "В Орфей токът мига като в дискотека". Сравнителната скала на авторът е вълнуваща, а проблемът-непостоянно напрежение, е познат в доста квартали, не само в Орфей. Куриозна е причината. Близка строителна площадка зазижда прозорците на трафопост и влошава работата му, констатирали от EVN, като дошли на място да се запознаят с проблема.

Толкова по въпроса за законните отстояния на строящите се сгради в Хасково. Зазиждането не става от метри разстояние, както е по закон. В добавка, се запушила и шахта на ВиК, вероятнно от близкият строеж. Това пък довело до токови удари.

"Скъсаха 89 кандидат митничари". Общо 109 от 146 изпоокапаха още на първия кръг в конкурса за митничари на Свиленград. Този първи кръг бе за обща интелигентност. 37-те оцелели ще се явят на тест за езикова компетентност.

Както се казва-едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

"155 ученици превзеха хасковският гарнизон" В денят на отворените врати, стотици ученици влязоха в хасковското военно поделение на Кенана. 9 училища в Димитровград изпратиха накуп 155 ученици.

"КАТ раздава играчки вместо фишове" на стр. 2-ра. Усмихнати полицаи дават !!! дивяха се хасковски шофьори. Причината за обратът на 180 градуса е денят на детето, а идеята на ръководството на полицията-всяко дете в кола да получава играчка.

"Искат премахването на мобилни антени в "Република" на старница 4-та. Върху бившето общежитие на "Мануела" имало 3 антени на мобилен оператор. Според местните това им причинява главоболие и болежки. Още повече, че наблизо се намира и АГО и детска градина.  Антените са изградени законно преди 3-4 години и са били проверявани, но замерванията на облъчването са под нормите, контрираха други съкварталци.

Не се и съмняваме че замерванията са под нормите, мобилните оператори не са луди да си слагат главата в торбата. Проблемът като нищо може да е в нормите. Покрай отравянето на Меричлери с арсен във водата лъсна неприятната истина, че може би удобно, че българските норми на отровния арсен са били 2.5 пъти по-големи от европейските. Нещата се оправиха при синхронизирането на законодателството ни с европейското. Май нищо не може да синхронизира мобилните оператори и "техните" норми.

"Внос на инженери от Пловдив", чело на "Новинар юг". В Хасково няма машинни инженери въпреки стартова заплата от 1000 лв, оплакват се от хасковската фирма Донидо. Там били с окомплектован екип, но ако се появели инженери, щели да вземат още поне 4, казва директорът Йордан Вълчев. Местните бизнесмени търсели хора из страната. И в "Химмаш" издирвали инженери и заварчици из цялата страна. Те били много кът. Ама предпочитали да работят в чужбина и то в близки соц страни-Литва, Естония, Чехия. Защо ли?

"Третокласници стават плувци за 15 лв" Плувното лято продължава по 10 дни за 3, 4,5,6-класинци от хасковски училища.

"Бойко пусна колежа" Депутатката от ГЕРБ Фани Христова може да отбележи свой личен триумф-отварянето на хасковският медицински колеж мина през министерският съвет. Остава гласуването му в парламента. Местните депутати обещаха процедурата да се ускори за да има тазгодишен прием наесен. За прием са одобрени 200 студенти за специалността медицинска сестра и 120 за акушерка. 30 преподаватели на основен трудов договор в учебното заведение ще осъществяват обучението. Медицинският ще бъде филиал на Тракийският университет в Стара Загора.

За последните 10 години това е първото ОТКРИВАНЕ на учебно заведение в Хасково. За този период бяха затворени 6 училища и поне още толкова детски градини. Плюс самия колеж, на който бе сложен катинар преди 4 години.

"Чистка в КАТ Хасково" на страница 3-та. Отлично информирани източници на "Новинар" съобщават за кадрова метла в КАТ. 7 офицери били с рапорти за преместване, сред които  шефът Атанас Джунов, шефовете на "Регистрация" и "Пътен контрол". Ръководството на ОД на МВР в Хасково отказва да коментира, докато промените не станели факт!

Добре че на същият принцип не действат метеоролозите. Представете си: няма да съобщаваме за градушката докато не стане факт!

"Съдът: Кметството има право да не обслужва длъжници" на стр. 2-ра. Или по скоро,  Обс няма право да задължава чиновниците в кметството да си изпълняват задълженията. С такъв мотив, хасковският административен съд, отхвърли решение на общинският съвет в Хасково да отпадне практиката да се отказва издаването на документи и административно обслужване на граждан,и които имат задължения към местната хазна.

Практиката бе определяна като "порочна" и "не съвсем законна", и от колеги кметове и магистрати, но "съдът не може да задължи чиновниците да изпълняват задълженията си..."

Кое тогава може да задължи българският чиновник да си изпълнява задълженията?

Това бе по-важното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини