От х:

Днес в x:

Абитуриентите си харчат парите в Хасково

Лайф и алкохол се задават за абитуриентите тия дни

Хасковските абитуриенти ще „налеят“ парите си в хасковската икономика, след като повсеместно избраха да си празнуват баловете си в местните заведения. За разлика от минали години, този път няма скъпи воайяжи зад граница или по черноморските курорти. С редки изключения, няма и екскурзии след баловете.

Лъвския пай от вълната млади хора ще поеме комплекс „Фантазия“. Управата на ресторанта привлича децата със сериозни отстъпки в цените и със специална опция за децата без 1 или двама родители. Сметките на тези абитуриенти се поемат изцяло от заведението.

Във „Фантазия“ са хасковското ПМГ, Механото, Гимназията по туризъм, Спортното и Финансово стопанската гимназия. Има и димитровградски училища. От днес до 29-ти май всичко е запълнено.

Езиковата гимназия се е спряла на ресторант „Европа“, където ГПЧЕ отбеляза и 40 годишният си юбилей. Ден по-рано там ще бъде бала и на гимназията по лека промишленост „Райна Княгиня“. В Автото пък са избрали за бала си ресторант „Фенерите“.

ПМГ и Езиковата са организирали и екскурзии до Слънчев бряг след баловете, но за там ще заминат много по-малко абитуриенти. Например в математическата тръгват около 70 деца при 120 зрелостници. Най-амбициозна „програма“ за завършващите са организирали в Туризма и Икономиката. Гимназия „Александър Паскалев“ отива в пълен състав на Кушадасъ от 24-ти, два дни след бала. Финансовата гимназия пък ще се повеселят 5 дни на Мармарис-от 25-ти до 30-ти.

За разлика от други години обаче сега отсъства разточителството. Избират се най-изгодните в съотношение качество/цена, пакети на тур операторите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини