От х:

Днес в x:

Кой остава в кметската надпревара? Преглед на регионалния печат

Кой остава в кметската надпревара и кой ще е новият областен управител са въпросите, които регионалните вестници търсят след новината от вчера, че депутатът Делян добрев става замминистър на икономиката. Той бе основен фаворит на ПП ГЕРБ за кметските избори наесен в града.

"Новинар Юг"-„ Добрев зам министър, областният Данев депутат” На мястото на мажоритарно избрания Делян Добрев в парламента влиза областният Румен Данев. Той трябвало да си помисли, но все пак щял да приеме да стане депутат. Данев обаче няма да отпадне от кметската надпревара. Той бе един от 6-та номинирани от ГЕРБ за кмет на Хасково. Добрев, който събра най-много гласове на партийната пресявка обаче твърдо отпадал. За нов областен управител пък се спряга сегашната шефка ан НАП Хасково Павлина Пашинова. Потърсена за коментар, дамата лаконично отбелязва, че на този етап нищо не може да каже.

Версията на "Хасковска Марица" е малко по различна. „Делян Добрев-зам.-министър, Данев-депутат, Нанев-областен. Най-вероятно новият областен ще се казва Николай Нанев, досегашен заместник на Данев. Въпреки че в публичното пространство се въртят и имената на съветничката Ирена Узунова и Павлина Пашинова. Все още обаче не било ясно, че Добрев отпада от кметската надпревара. Следващата седмица депутатът и пресен замминистър ще даде пресконференция, на която ще отговори на всички въпроси.

Още теми от страниците на ежедневниците. "Новинар Юг" продължава с изборната тематика. „ВиК-шеф фаворит на ГЕРБ за димитровградски кмет”. Инж. Станимир Евтимов, управител на димитровградското ВиК бил човекът, който щял да застане срещу досегашният градоначалник Стефан Димитров в изборите на есен.

„2-ма пазят 1 на матурата по испански” днес са вторите задължителни матури в областта. Макар само едно дете да е изявило желание за испански, то ще бъде охранявано от двама квестори и ще бъде в самостоятелна стая. Имало четене на текстове с разбиране. За сметка на това повече от 1000 зрелостници по география са разхвърлени в различни училища щото няма място. В хасково например „географите” ще се изпитват в цели 4 школа.

„Лампа засича рак на кожата”. Лампата е на Вут, а прегледите са по повод световния ден за борба с рака на кожата „Евромеланом”. И лампи и лазер засичат и лекуват тази болест, въпросът е че пациента трябва да отиде на преглед. А точно това заболяване напредва много бавно и обикновено е подценявано от хората.

„Още 67 хиляди лева за света Екатерина” Димитровградската болница получи индексация на месечния си бюджет. Първоначално той бе крайно недостатъчния 217 хил на месец, но управителят д-р Здравко Наков подкрепен от общината издейства увеличаване до 239 хиляди ан месец. Оптималната цифра за димитровградската болница била 250 хиляди. В Хасково например касата отпуска по около 700 хиляди на месец, а нужната цифра е поне 900 хиляди. Много е спорно обаче дали финансиращия орган ще отпусне бонус и на нашия МБАЛ

„Хасковска Марица”: „Пускат на търг летище Узунджово”. Плюс имотите на хасковската улица Булаир. Щели да се искат поне 7 млн лева.

„Майки в потрес: вкараха 20 деца при родилки”. Децата са от димитровградска градина и били разведени с образователна цел из димитровградското АГО. Болницата били съгласни, както и родилките. Били взети всички необходими мерки за избягване на зарази. Анонимни „майки” обаче недоволстват. От лечебното заведение спокойно отговарят, че ще продължат с практиката. Хората трябва да си познават болницата и лекарите в нея.

„Строители хвърлят пръст в Марица”. Това щяло да наруши нормалното сечение и проводимост на речното корито. Досега в реката са депонирани около 30 хил кубика пръст от един от строителите на АМ „Марица”.

„Съдят хасковлия хулигантсвал при прокурор” Хасковлията Петър Желязков искал от съда да му възстанови ипотекирани и впоследствие загубени имоти. Като отказали да му обърнат внимание, пробвал да влезе с юмруци и ритници при окръжния прокурор. Полицията го озаптила. Съдът го съди по наказателния кодекс-грубо нарушаване на обществения ред.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини