От х:

Днес в x:

Хасковски Ситроен: 400 м. за 12.9 сек.

Състезателят Тенчо Тенев в Ситроена

12.9 сек. е времето, за което Ситроенът на хасковлията Тенчо Тенев изминава 400 метра. С този резултат тунингованият автомобил завоюва второ и трето място в драг състезанията в Божурище през 2009 година, а купите му са общо шест. Двигателят на возилото e увеличен на 1 800 кубика от фабричните 1 600. Оригиналният мотор е 118 коня, след подобрение 36-годишният състезател шпори с 260. Претендира за наградите в клас А, където се съревновават автомобили от 1 600 до 2 050 кубика. Въпреки че е с най-малкия двигател от всички свои конуренти досега, колата на Тенчо печели призови места. Тази неделя той ще се състезава за купите на драг рейсинга в Сливен.

Ситроенът му е произведен през 1994 година. От четири години Тенчо Тенев подобрява характеристиките му. Само за двигателя и електрониката е похарчил над 10 000 евро. Необходима му е и нова скоростна кутия, но няма спонсор, готов да плати за нея 4000 лева.

Още двама хасковски пилоти ще участват в сливенската надпревара. Атанас Атанасов ще се пусне по пистата със своето Audi.

Немското бижу спечели титлата „Най-мощна кола в България“. Отличието бе завоювано на Dyno Queen в София тази година. Тогава измерване на мощността на стенд отчете 751 конски сили на колела, което се равнява с 900 конски сили на мотор. В Сливен с BMW ще се представи и Иван Грозев. Немската кола е 2 700 кубика.

Христина Котларска

Атанас Атанасов с най-мощната кола в България
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини