От х:

Днес в x:

МБАЛ-Хасково с нов шеф. Грък на 4 ракии се сби с полицаи. Преглед на регионалния печат

МБАЛ-Хасково с нов шеф, акцентира на първа страница „Новинар юг”. Изпълнителният директор на болницата д-р Тодор Пандов може да сдаде поста на 19 май, пише вестникът. За тогава е насрочено събрание на борда на директорите, а в дневния ред има точка за евентуална смяна на шефа. „Знам, че тази длъжност е временна. За мен най-важно е да си изпълнявам лекарските задължения. Спокоен съм”, коментира д-р Пандов.

Абитуриенти разградиха Дървото, пише в заглавие над главата изданието. Става дума за вчерашните изцепки на пийнали зрелостници, които събориха оградата на школото.

14 от „Иван Вазов” приети в чужбина, заглавие на 2-ра. Повечето възпитаници на димитровградската ПМГ са приети в по няколко ВУЗ-а, някои от тях – в чужбина.

Четири на по 13 родиха в Хасково, водещо заглавие на 2-ра. Толкова са невръстните родилки през април. Те вероятно са от ромски произход, предполагат от здравната инспекция.

Никой не ще мерцедеса на Йовчева, пише още на страницата. Нямало мераклии на търга, обявен от областната администрация за возилото, чиято първоначална цена е 4225 лв.

Грък на 4 ракии се сби с полицаи, акцент от 3-та. Пияният Георгиос Дотсидис пристигнал на граничния пункт Капитан Петко порядъчно почерпен и се сбил с полицаите, когато те се опитали да го свалят от колата.

Езиковата се стяга за Шотландия, заглавие на 7 страница. Материалът е постветен на зрелостниците от хасковската гимназия.

Здравноосигурителен фонд можеше да крепи армията и държавата, заглавие на интервю с Димо Димов, бивш шеф на легия „Раковски”.

Пияни абитуриенти поломиха Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница.

Примамват с лакомства деца за имунизация, акцентът на първа страница. Шоколадче, меденка или линцер получавали хлапетата, които се ваксинират срещу детски паралич. Акцията е по препоръка на Световната здравна организация и обхваща предимно малцинствата и мигриращите групи.

Георги Димитров влиза в партията на Валери Симеонов, ще цепи Атака, акцент от 2-ра. Бившият депутат от партията на Волен Сидеров ще учредява Национален фронт за спасение на България, оглавяван от шефа на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Димитров очаквал цели групи от „читавите” атакисти да се влеят в новата партия.

Задава се социална катастрофа във фермерството, Заглавие на голям материал на 5 страница, посветен на предизвестената смърт на малките стопанства. В региона те са поне 2000.

„Светлина” изпълни „Форум”, акцент от 8 страница. Става дума за откритата снощи изложба на хасковски фотографи.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини