От х:

Днес в x:

26 °C

Деца от Хасково стартират Десетилетието за безопасно движение по пътищата

Ученици от Детската полицейска академия имат и практически занятия на пътя

Десетилетието за безопасност при движението по пътищата, което официално започва от днес, бе отбелязано вчера от децата от Детската полицейска академия при ОУ”Кл.Охридски” в Хасково с практически занятия. Заедно с полицейски екип те излязоха на улицата и се убедиха, че за сигурността на платното трябва да се положат взаимни усилия за формиране на повишена отговорност на всички участници в движението за опазване живота и здравето на хората. Инспектор Стефан Симеонов от група “Пътен контрол”- КАТ-Хасково посети и два класа в хасковските училища “Ив.Рилски” и “Васил Левски” и запозна малчуганите с правилата за безопасно движение. Децата на 6 и 7 години получиха за проявените си знания подаръци от полицая. Тополовградските полицаи отбелязаха деня с беседа с млади водачи на МПС от СОУ”П.Берон”. Разговорът, проведен от полицейски инспектор от Пътен контрол, е бил на тема “Вашите близки Ви очакват да се завърнете – Отговорното поведение на пътя”. След това водачите – абитуриенти, обезпечени и пилотирани от полицейски автомобили, са направили автопоход до манастира “Света Троица край града и обратно.

С решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации, периодът 2011-2020 г. е обявен за Десетилетие на действия за безопасност в движението по пътищата. Днес, 11 май ще бъде отбелязано началото десетилетието в световен мащаб.

Над 1.3 милиона загиват по пътищата на света всяка година. Други 50 милиона получават наранявания, а много от тях остават инвалиди за цял живот. Травмите от пътно-транспортни произшествия са причина номер едно за смъртността на младите хора. Икономическите загуби в резултат на катастрофи надвишават стотици милиарди долари годишно. Прогнозата е, че ако не се предприемат адекватни и решителни мерки, през 2020 година жертвите ще надминат 1.9 милиона. Всяка седмица по пътищата на нашата страна загубват живота си над 15 човека и над 150 получават тежки наранявания. Голяма част от инцидентите са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Затова са необходими повече толерантност, уважение, предвидливост, внимание и опит, за да намалим грешките, които водят до безсмислени нещастия на пътя.

Нека още по-внимателно се вгледаме в поведението си като водачи, пешеходци и пътници, като родители, организатори, проектанти и администратори, защото сигурността е споделена отговорност, призовават от МВР Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
15 юли 2020
Последни новини