От х:

Днес в x:

32 деца от „Климент“ карат велосипеди по учебник

    32 деца от ОУ “Св. Климент Охридски“ в Хасково показаха , че познават правилата като велосипедисти. Учениците от пети клас се включиха в ежегодното състезание, което организира Комисията по безопасност на движението към училището. Отборите решаваха въпросник за правилата на движение, представители на тимовете минаха и трасе с различни препятствия. Уменията и знанията им оцени компетентно жури в състав Живко Иванов и Атанас Каменов-младши автоконтрольори в сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР в Хасково и заместник-директорът на училището Атанаска Петкова.

    Най-важният урок за велосипедистите е, че могат да са с колелото на пътя след като навършат 12 години. Предпазните мерки пък ги подсигуряват като участници в движението - трябва да носят задължително каски, да имат светлоотразителни елементи на колелата си, велосипедите трябва да са снабдени с бяла светлина отпред и с мигаща червена в задната част. Наличието на налакътници и наколенки са препоръчителни. Ако карат извън населено място носенето на светлоотразителна жилетка също е задължително.

    По време на състезанието бяха раздадени и флайери от съвместната кампания на областния управител на Хасково Станислав Дечев и местната полиция - „Безопасно лято“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      00
      001
      3 0
      15:08, 5 юни 2018
      " индивидуално представители на тимовете минаха и прасе с различни препятствия. "
      "Най-важният урок за велосипедистите е, че те мога да са с колелото на пътя след като навършат 12 години. "
      Правопис и чудо!!!!!!!!!!
    • 2
      Йу
      йуХ
      1 0
      21:42, 5 юни 2018
      К'во е т'ва заглавие, бе кауньи?
    Последни новини