От х:

Днес в x:

Шофьорът-убиец от Симеоновград в неизвестност, още няма обвинение

Павел Жеков

23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград, който уби шестима младежи навръх Великден с управляваната от него кола, е изписан от болницата в Пловдив, но никой не знае къде се намира. „Срещу него все още няма повдигнато обвинение, може да ходи където си иска“, коментира говорителят на окръжна прокуратура в Хасково Павел Жеков. Прокурорът уточни, че все още не са получили медицинските документи на Данаил от болницата, не са пристигнали резултатите от аутопсиите, не е е готова и техническата експертиза. „Ако наистина младежът не си спомня нищо за инцидента, ще трябва да назначим нова експертиза, която да установи дали това е така“, допълни обвинителят.

Павел Жеков каза още, че на Данаил ще бъде повдигнато обвинение за катастрофата и за причинената смърт на младежите от Симеоновград, но по закон тези престъпления се водят неумишлени. „А за неумишлени престъпления не може да има ограничителна мярка“, допълни той. С други думи, за младият шофьор няма да се иска мярка за неотклонение.

„Не знаем къде се намира в момента. Когато дойде време да му повдигнем обвинение, ще го намерим“, лаконично обясни прокурорът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини