От х:

Днес в x:

Викат спешно лекар в съда заради лудия изнасилвач

Полицаи водят Теньо Стоилов - Лудия в съда

Процесът за определяне на мярка за неотклонение на Теньо Стоилов – Лудия, който бе задържан вчера за изнасилването на 26-годишна жена от Димитровград, бе спрян поради влошеното състояние на обвиняемия. Теньо гледаше съда с широко отворени очи и трепереше, без да отговаря на въпросите. Това принуди съдията Маргарита Делчева да спре делото до оказване на спешна медицинска помощ на Теньо Стоилов.

Прокурорът Антон Попов поиска от съда да му наложи мярка за неотклонение “задържане под стража“. Теньо има богато съдебно минало – 11 присъди, две от които за изнасилване, а едната от тях – с блудство. Първата му присъда за сексуално посегателство е от година и половина, а другата – две години. Те са излежани в затвор.

Теньо Стоилов има психически отклонения, освидетелстван е от психиатри, лежал е многократно в болница, съобщи пък адвокатът му Кирил Радев. По думите на юриста през 1998 година клиентът му претърпял катастрофа, след която получил психическо разстройство на личността. „Има известно противоречие в съдебно му минало“, призна адвокатът. „От една страна – има ефективни присъди, от друга – освобождаван е от наказателна отговорност заради заболяването си“.

Прокурорът Антон Попов е на мнение, че Теньо Лудия преиграва. „Има опит в тези неща и много добре знае какво ще му се случи“, допълни обвинителят. Той каза още, че не е запознат в подробности с предишните му присъди и не знае защо те са толкова малки. Но бе категоричен, че ако бъде признат за виновен за сегашното престъпление, Теньо Лудия може да отнесе от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Делото бе окончателно прекратено в късния следобед днес. Лекар прегледа Теньо и констатира, че изнасилвача има тежка нервна криза. Задържаният дори припадна, а от устата му започна да излиза пяна. Това принуди магистратите да изпратят Теньо в болница под постоянно наблюдение. Съдия Маргарита Делчева насрочи психиатрична експертиза, която да определи дали обвиняемият осъзнава тежеста на деянието си и може ли да бъде обект на наказателно производство.

Това трябва да стане до 7-ми май, когато изтича прокурорската мярка от 72 часа. Новата мярка ще бъде разглеждана от 13 часа в събота. 

Как Теньо Стоилов полудя и отложи делото срещу себе си и подробности за извършеното от него, вижте в нашия видеорепортаж 

Тодор Кръшков

Теньо Лудия се държеше неадекватно в съдебната зала
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини