От х:

Днес в x:

Свиленградчанин бил голяма "Хиена". Преглед на регионалния печат

"Свиленградчанин арестуван при акция Хиените"  съобщава във водещо заглавие "Хасковска Марица". Христо Томов бил един от тарторите на голяма група автоджамбази, заедно с простреляния от полицията и впоследствие  починал Васил Тонкев. 42 годишния свиленградчанин бил спипан пред квартирата си в столичния квартал "Красна Поляна" след като оцеля и се измъкна от полицейската засада в която загина колегата му. "Хиените" както ги нарича полицията се занимавали с кражби на луксозни БМВ-та из България.

"Кух паметник става златен, все е в ремонт" чело на вестника. Паметника на вързрожденците до кръстовището на "България" със "Съединение" е ремонтиран отново, за пореден път от създаването му през 2006-та година. Кухия паметник сигурно излиза вече златен на общината, която похарчи 33 хиляди лева за поставянето му. Всъщност излиза златен на данъкоплатците. Освен това на него липсвали имената на национално известни хасковлии, открива още недостатъци "Марица" . Изброяват се видни хасковски възрожденци, чиито имена не са изписани на паметника. А това била първоначалната идея за създаването му.

"Куриерски служби носят окъснели декларации"-още за истерията по подаване в срок на годишни данъчни декларации.

"Родените в областта,  по-малко с 1 600 от починалите" водещо на стр 2. Отрицателният прираст на населението в областта е 6.3 промила. През 2010-та региона са напуснали най-много хора 1111. Това са последните и окончателни данни на НСИ.

"Пациенти искат безплатен вход в болницата" Хасковската областна болница била една от малкото в страната където за вход трябва да си платиш, оплакват се недоволни пациенти.  Повод за недеволството е левчето което се дава за паркинг. Всъщност в повечето болница в страната се взимат пари за паркинг. В друга хасковска болница пък, бившата военна, пък се взима по 2 лв.

"Убиецът Младен остава в арестта". Жителят на село Корен който уби и изнасили 82 годишна баба остава с постоянна мярка задържане под стража.

Темата на броя на стр 4-та. "Близо 50 % от престъпниците заловени от охранителни камери".  Думите са на областният началник сектор СОД Димитър Славов.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Вестник Новинар Юг така и не се появи из част от хасковските репове и магазини въпреки че по първоначална информация щеше само да закъснее. Ежедневникът обаче си остана липсващ въпреки толеранса от време, който дадохме на разпространителите

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини