От х:

Днес в x:

Бавноразвиващ от Корен убил баба Милка между 2 ракии

Къщата на баба Милка

30 годишният Младен М. От село Корен е извършителят на гнусното убийство и изнасилване на 78 годишната Милка Стефанова от село Корен. Убийството бе констатирано на 25 април и потресе цялото село. Новината за зверството уплаши до смърт самотно живеещите като Милка, възрастни жени в селото, които се приготвиха да бягат при синове и дъщери.

Днешното разкритие на убиеца успокои населението, но от друга страна го потресе повече. Убиецът е 30 годишният бавноразвиващ се Младен М. Той е местен, живее с родителите си. Нямал истински приятели, нито жена до себе си. В денят на убийството 24-ти април, бил на запой с “приятели”. Последните започнали да го подиграват че за нищо не става и че не може “да свърти” жена до себе си. Подтикнат от голямото количество алкохол, Младен излиза без да обели дума, отива в къщата на Милка и я изнасилва. После се връща на масата и отново без да каже дума, сяда да си допие.

Изнасилването на старицата е бил основния мотив. По време на акта съпътстван с побой, жертвата умира от задушаване в следствие на задавяне със стомашно съдържание.

Разплитането на престъплението бе изключително затруднено, защото роднините на жертвата почистили местопрестъплението и измили трупа. Подробности около гнусното деяние лъснали при аутопсията. Започнало безпрецедентно полицейско разследване. За 5 дни са снети пръстови отпечатъци от 203-ма души и са разпитани общо 244-ма човека от селото, съобщават от ОД на МВР-Хасково.

Разпитите са се водили в присъствието на психолози от института по психология на МВР-София. Бил е приложен и детектор на лъжата. Младен прави пълни самопризнания пред разследващите. Те от своя страна събират и категорични веществени веществени доказателства, сочещи вината на извършителя. За това е спомогнало и щастливото стечение на обстоятелствата, че дрехите на Милка от времето на престъплението не са били изхвърлени. Открити от полицаите те са дали необходимите следи.

Извършителят е задържан в следствения арест в Хасково за 72 часа по образуваното досъдебно производство. Предстои да му бъде искана и постоянна мярка “задържане под стража”. Процесуално-следствените действия са съгласувани и наблюдавани от Окръжна прокуратура – Хасково.

Г.Христов

Оцелелите дрехи на бабата спомогнало за разплитане на престъплението
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини