От х:

Днес в x:

ГЕРБ спря разпореждането с общинските имоти

По предложение на съветническата група на ГЕРБ Общинският съвет в Хасково изввърли от дневния ред всички докладни, които засягат разпореждане /продаване, отдаване под наем/ с общински имоти. Така редица предложения, предимно на кмета Георги Иванов, ще останат без разглеждане. Сред тях е и предложението да се отдаде цялата общинска спортна база до "Авеню" под наем за 10 ст на кв метър. Бъдещия наемател щеше да плаща в продължение на 10 години по 435 лв на месец за имот от близо 4 500 квадрата.

Извънредно бе внесена от кмета и редакция на докладната за двете закрити хасковски училища - "Алеко Константинов" и "Христо Ботев". Вместо продажба на сградите, се предлага тези имоти да послужат като обезпечение на дълга на общината към фирма "Европът". От близо 2 месеца сметките на общината са запорирани от фирмата, която има да взима 3 млн лева от 2007-ма година, за изпълнени поръчки.

Оценката на двете сгради на бившите училища е малко над 3 млн лева и могат да послужат като обезпечения, за да падне запора, пише в мотивите на предложението. Но то също бе изхвърлено от дневния ред.

Близо 2/3 от дневния ред отпадна от днешната сесия. Репортаж от дебатите, очаквайте по-късно

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини