От х:

Днес в x:

45 хиляди фантоми избират властта. Старица убита след блудство. Преглед на регионалния печат

45 хиляди фантоми избират властта, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Целият материал е на 4 страница. Истинска находка на репортерите на вестника, които сравняват броя на населението (според последните данни от преброяването през февруари) с избирателните списъци. По данни на статистиката населението в областта е 242 000, от тях с право на глас (над 18 г.) са 203 хиляди. Според списъците на Централната избирателна комисия обаче, право на гласуване в областта имат 249 421 души. Данните са от последните избори през 2009 година.

В Хасково право да гласуват преди 2 години са имали 91 175 души, а според преброяването цялото население на общината е общо 92 000 души. Няма как броят на гласоподавателите да е равен на броя на населението, заключава изданието. Наистина няма как. Следващата крачка обаче би била да се сравни броят на реално преброените бюлетини с броя на реалните хора, за да стане безпощадно ясно, че някой е лъгал. 

Симеоновград на бунт срещу бюрокрацията, челно заглавие на първа страница в “Марица”. От години местната и централна власт си подават горещия картоф с ремонта на пътя-убиец. Проект за цялостен ремонт има от 2006 година, досега не е направено нищо.

Кметът иска да пусне „Грийн партнърс” веднага, КЗК не дава, акцент от 2-ра. Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила искането на кмета Иванов да сключи предварителен договор със софийската фирма за боклука на Хасково. Причината е, че отстранената „Титан” обжалва решението на комисията по търга, а с наближаването на летните месеци обемът на боклука нараства. Така до решението на спора по същество градът ще се чисти от „Титан”.

Откриха старица, насилена и убита в дома си, водещо заглавие на 3-та. 78-годишната Милка Стефанова от с. Корен е била пребита и насилвана, гласи заключението на съдебния лекар. Все още няма заподозрени за зверството.

Кога ще дадем жертви на руините в Хасково, пита във фоторепортаж на 5 страница вестникът. Става дума за занемарените и опасни сгради в града. Повечето са на военните и на Цигарената фабрика.

Домакините се точат за шампионска титла, акцент от спортната старница. От петък до неделя в зала „Спартак” ще се проведе държавното първенство по хандбал за девойки.

Камен Во и трупата на Нешка Робева на концерта „Хасково за Мими”, водещо заглавие на 8 страница. Куп звезди ще излязат на сцената на 28 април в благотворителната акция за болното момиченце.

Старица убита след блудство, акцент над главата в „Новинар юг”. Извратено убийство на старица потресе вчера хасковското село Корен. 78-годишната Милка Стефанова е открита мъртва в дома си. Аутопсията показала, че жената е била бита, с нея е извършвано и блудство. Разследването на убийството продължава, до вчера не е имало заподозрени.

Жп рейсове отказаха превозвач, водещо заглавие на първа страница. Фирма „Атлас” спира курсовете си от Димитровград за селата в общината, защото автобусите на жп-то возят по-евтино.

Черна дупка погълна Великден, акцент със снимка от първа. Трагедията в Симеоновград е описана на 6 и 7 страница. Припомнени са и други подобни трагични инциденти през годините в региона.

Симеоновградчани срещу пътищата убийци, водещо на 2-ра. Държавата отделя едва 8000 лева за ремонт на отсечката до Гълъбово, 4 години смотават проект за ново околовръстно, допълва изданието. Вчера имаше извънредна сесия на ОбС Симеоновград, на която е решено да се подпомогнат финансово семействата на жертвите от катастрофата.

Любимчани крадат камбана в Гръцко, пише още в броя. Трима от Любимец отнесли по година затвор от съда в Орестиада за кражба на камбана.

Чакат Стоичков за 90 г. футбол в Харманли, акцент от спортната страница. На 28 април на стадиона в Харманли ще има паметен мач между ветераните от „Хеброс” и ЦСКА, а Стоичков ще изиграе по едно полувреме и за двата отбора.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини