От х:

Днес в x:

Черен Великден: кола уби 6 деца. Преглед на регионалния печат

Черен Великден: кола уби 6 деца, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Трагедията в Симеоновград навръх Възкресение е описана на почти цялата 3 страница.

Хвърлят европари в ремонт на Бюра по труда, челен материал на първа страница. 220 191 лева са отпуснати за ремонт на три бюра по труда – в Харманли, Хасково и Казанлък.

Мандрица възкръсна, друг акцент от 1-ва. Детски дмях, музика и песни събудиха запустялата Мандрица на Великден, пише изданието. Необичайна картина за селото, в което обичайно живеят 50-тина възрастни хора.

Наказателен паркинг разорява незаконни превозвачи, пише още на страницата. Площадка „Спартак” да стане паркинг за спрени от движение за 6 месеца незаконни таксита, предлага кметът Иванов. Заплащането да е лев на час за първите 24 часа, а за следващите – по 12 лева на 24 часа, тоест по 0.50 лв. на час. Това на практика ще разори нелегеланите таксиджии, защото става въпрос за около 180 дни.

Вадят на тезгяха последни атрактивни имоти, акцент от втора страница. Темата на дописката е докладна записка за сесията на ОбС в петък, в която се предлагат за продажба атрактивни имоти в Хасково. Отново на тезгяха слагат паркинга до XXI в., но с двойно намалена цена – от 3.6 млн. на 1.6 млн. лв.

Събират протест срещу високите цени и ниските доходи, друго заглавие а 2-ра. Пореден протест зрее във Фейсбук, този път не само срещу високите цени на горивата, но и срещу мизерните доходи в България. Бунтът е насрочен за 28 април, мястото е паркинга пред Кауфланд.

Оптимизъм на имотния пазар, огледите растат, заглавие на голям материал, посветен на недвижимите имоти, на стр. 4. Средната цена на жилищата в Хасково за първите три месеца на годината е 855.17 лв. за квадратен метър. Данните са от националната статистика. За страната средната пазарна цена е 923.70 лв.

Черноконево още скърби за загинали в катастрофа, заглавие на 5 страница. Материалът е провокиран от трагедията в Симеоновград. През 1992 година автобус с футболисти пада от моста до село Свирково в река Съзлийка. На място загиват 5-има, 16 са тежко ранени.

Димо от P.I.F. взриви КДК с „Куку-руку”, акцент от 8 страница. Темата е концертът на групата навръх Великден в КДК Хасково.

Това бяха основните теми в „Хасковска Марица”. „Новинар юг” днес не излиза.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини