От х:

Днес в x:

Срещат Великден в неосветени храмове - преглед на печата в Димитровград

Срещат Великден в неосветени храмове, това е темата на новия брой на "Тракия 21 век", който от днес е по реповете в Димитровград. Литургии ще има в седем църкви в димитровградско, а в четири села празникът ще премине без камбанен звън, пише изданието. То цитира мнението на протоерей Георги Тодев от тукашната църква "Св.Димитър" и хора, живеещи в населените места с неосветени храмове.

300 бона за отпадъци плащат 7 фирми, пише още "Тракия 21 век".Това са фирмите, за които общинския съветник Антон Вълков твърди че са освободени от такса смет. Вестникът дава подробна информация кои са фирмите и по колко плащат те.

Емисии за 2,2 млн.лв. продаде в Европа "Неохим"- за нетрадиционната на пръв поглед сделка информира и Dimitrovgrad.bgvesti.net през тази седмица. Търговията с емисии цели да демотивира използването на остарели технологии, се уточнява в материала на стр.4.

Преброителите още чакат хонорарите си - пише "Тракия 21 век" в новия си брой. Близо половин милион лева, които заработиха преброителите по време на едномесечната кампания все още не са изплатени, пише вестникът.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини