От х:

Днес в x:

Простреляната Фрида отново в дивата природа

Простреляният белоглав лешояд Фрида бе излекувана в Турция, съобщиха от Спасителния център в Стара Загора. Птицата бе ранена в крилото и лекувана в южната ни съседка.

На 27 април, когато изтича едномесечната карантина, от центъра ще изпратят Фрида обратно към адаптационната волиера в ПП Сините камъни, откъдето ще й бъде даден втори шанс да заживее в дивата природа.

Преди транспортирането си към Сливен, на птицата ще бъде поставен GPS/GSM предавател. Фрида се завръща в Балкана, след като български природозащитници и ветеринари я намериха простреляна край Одрин, Турция.

Тази птица е истински символ на международно сътрудничество и разбирателство – пристигнала от Испания, освободена в България, сигналът за стрелбата по нея бе получен от унгарски колеги, докато птицата бе обгрижвана от турски ветеринари, съобщиха от Спасителния център. До момента със съдбата й са се ангажирали десетки неправителствени организации и държавни институции от цяла Европа – Министерството на околната среда и водите на България, Министерството на околната среда в Турция, Националната ветеринарно-медицинска служба, ГКПП Капитан Андреево, Истанбулския университет и други.

Hаskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини