От х:

Днес в x:

Решетки за убийците от Лозен. Преглед на регионалния печат

"Лозенските убийци остават в арестта" съобщава "Хасковска Марица". 31-годишният Никола Атанасов и 34-годишният Диян Георгиев са заплашени със затвор от 10 до 20 години ако се докаже, че са причинили смърта на 52 годишния Здравко Тошев от с. Лозен. Двамата твърдят че не са го удряли "много силно" но жертвата има 19 счупени ребра и много вътрешни травми. Жестоката смърт на Здравко настъпи преди три дни след пиянски запой и свада възникнала за 700 лв. В побоя участвали 4-ма души. Другите двама обаче Димитър Кирилов и Демир Венциславов не остават ареста, въпреки че прокуратурата също ще повдигне обвинение срещу тях-в опит за прикриване на престъплението. Именно двамата изгорили окървавените дрехи на жертвата. Дали са идентични показания-за смърта е виновен Никола.

"Депутатът Димов с нова поръчка за храни в Димитровград" чело на вестника. Фирма "Уикенд" на Иво Димов печели търг за 4 години за доставка на храни за здравни и социални заведения в Димитровград. Фирмата е печелила поръчки за храни и преди, но само за определени позиции и за около 700 хиляди, съпоставя вестника.

"Делото БИЛЛА съвсем брадяса, гледат го през юни, уж", над главата. Отложените заседания по казуса "БИЛЛА" май ще надвишат проведените. Поредното отлагане е заради неотложни ангажименти на адвокатката на кмета Розалина Апостолова. Кметът обаче настоява тя да присъства защото "имала да изнесе пледоария и желаел тя да бъде чута".

"Работа предимно за ученици" Справката в Бюрото по труда показва, че хасковските работодатели търсят предимно ученици за почасово заплащане.

"ИАРА опъва палатка, дебне" чело на "Новинар Юг". Започна риболовната забрана, а особено в първите дни, риболовната инспекция ще дебне стриктно. Ще бъдат опъвани биваци за денонощно наблюдение на двата най-големи язовира в областта-Тракиец и Ивайловград.

"Крадци оставиха Узунджово на тъмно" Кражбата на 80 метра кабел остави за няколко часа най-голямото село в хасковска община на тъмно.

"Неохим продаде въглеродни емисии за 2.2 млн лева", над главата. Не че торовият гигант "бутилира" изпускания дим и го продава, той продава квоти за изпускани въглеродни емисии на страни които имат мощна икономика и не се вписват в екостратегията на ЕС. Накратко обяснено, нещата изглеждат така-В рамките на съществуващото екологично законодателство за ограничаване на вредните емисии във въздуха, ЕС налага квоти на отделни страни. България не използва нейните квоти защото слабата и индустрия не замърсява толкова. Незиползваните количества се продават на страни примерно като Германия и Франция чиято икономика има много повече замърсители. Те или трябва да спрат работа или да се сдобият с допълнителни квоти, което и правят. Неохим е насреща.

"Двустайните се харчат най-много през 2011-та" на страница 2-ра. В Хасково най много продадени са двустайните апартаменти за цени между 15 000 и 30 000 евро.

И накрая нещо любопитно. Признанията на хасковската гърла Марго/вече фолкпевица/ известна ако не с друго, то с огромните си цици:

"Все пак тати е виден хасковски крадец.Той се грижеше за малкото си момиче".

Признание на гърлата за това кой я издържа.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини