От х:

Днес в x:

Разярен баща преби педиатър

Поредна груба саморазправа с лекар. Разярен баща преби педиатър в детското отделение на Белослатинската болница. Според 21-годишния ром лекарят се държал грубо и отказвал да препрати детето му в друго здравно заведение. Свидетел на случилото се е медицинската сестра Валя Червеняшка, съобщи бТВ.

Инцидентът се разиграва в събота вечерта. В детското отделение на белослатинската болница пристигат родителите на четиримесечния Себастиян. Ден преди това детето е изписано от отделението, след като е било лекувано от бронхиолит.

"Докторът го прегледа и влезнахме тук в сестринската стая да му пише терапия, но вратата се отвори, бащата влезе и започва да обижда доктора с нецензурни думи, много гадни и долни. Изведнъж такъв силен шамар му удари, че на доктора очилата паднаха зад леглото", разказа Валя Червеняшка.

За да не се нажежава обстановката, Червеняшка взема детето и отива в съседна стая да проведе лечение. Междувременно звъни на полицията. Боят обаче продължава.

"Чувам два-три много силни шамара и един трясък, впоследствие разбирам, че този баща е взел телефона на доктора и го е треснал на земята в коридора", разказа още Валя Червеняшка.

Бащата заплашва, че ако не изпратят детето му в друга болница, ще хвърчат глави. И изчезва. Едва в понеделник сутринта се явява в полицията.

71-годишият лекар Иван Янакиев е с над 40-години стаж като педиатър в белослатинската болница.

"Аз не съм очаквал. Започна да ме бие, удари ме най-напред от едната страна, толкова силно, че главата щеше да ми се откачи, но това го понесох. След това втори път като ме удари по другата страна, загубих съзнание и паднах на леглото", разказа д-р Иван Янакиев.

Според бащата лекарят пръв му се заканил.

В болницата, която освен че не е изплащала с месеци заплатите на персонала си, не разполага и с охрана, всички са в шок.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини