От х:

Днес в x:

Дърво рухна на бул. „България“ в час пик

Паднало дърво затрудни движението по бул. България

Дърво рухна върху платното на булевард „България“ в района на градската градина в един от пиковите часове за движението, около 17 часа. Стволът и колоната напълно затвориха едното платно по двупосочната улица. Опашки от коли се изчакваха търпеливо за разминаване. В някои случаи това ставаше на една боя разстояние при по-нетърпеливите шофьори. В добавка и хасковските автоинструктори явно бяха решили вкупом, да прекарат курсистите си през района. „Благословиите“ между шофьорите достигнаха невероятни висоти.

Дървото е изчуряло, констатираха екип на гражданска защита пристигнали на мястото след обаждане от Haskovo.net. Видимо изгнилата дървесина е щяла да поддаде по всяко време дори и без вятър. Причината рухването да стане точно днес е, че в Хасково имаше вятър и то силен. От хасковската метеорологична станция отчитоха скорост от 20 метра в секунда, с пулсации до 23. Това прави около 80 км в час, ураганни стойности по класификацията на синоптиците.

От двете страни на сриналото се дърво имаше негови близнаци. Вероятно при тях положението е същото, но нямаме право да сечем без разрешение, обясниха „защитниците“. Екипът светкавично наряза дървото и освободи движението, за щастие без инциденти.

Г.Христов

Изгнилата дървесина е причината за пропадането
Сезирани от Haskovo.net, Гражданска защита се заеха с барикадата
Препятствието бе отстранено за минути. Чакат се следващите дървета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини