От х:

Днес в x:

ГЕРБ иска отстраняване на кмета от поста

Антон Иванов, Иван Петров, Фани Христова, Ирена Узунова

Отстраняването на кмета от поста ще обсъжда ГЕРБ, стана ясно на днешната пресконференция на партията. „Явно е, че недалновидната политика на кмета Георги Иванов води до крах на общината. Показателно е, че за времето на неговото управление, според данните от последното преброяване, населението на община Хасково се е стопило с 13 процента. На фона на средното за страната намаляване със 7 на сто, това означава, че хората бягат от Хасково“. Това заявиха на пресконфенеция днес от ГЕРБ. На брифинга присъстваха депутатите Иван Петров и Фани Христова, както и общинските съветници Антон Иванов и Ирена Узунова.

„Това е неудачен начин за управление на общината. Защото да се твърди, че градът е чист, че се асфалтира и строи, не е достатъчно. Хората бягат от този град и това означава, че тук те нямат препитание, не виждат перспективи за себе си и за семействата си“, допълни Ирена Узунова.

Иван Петров пък коментира безпрецедентното затваряне на общинската администрация миналата седмица. По думите му това е станало театрално, с музика и ефекти. Дори приближени на кмета вече са се отрекли от него, заяви Иван Петров, но отказа подробности и имена. По думите му обаче доскорошни съратници на Георги Иванов сами потърсили контакти с ГЕРБ, защото „чашата вече преляла“.

Днес в общината са влезли проверяващи от Инспекцията по труда, съобщи Фани Христова. Те щели да нищят масовите отпуски от миналата седмица. Според ГЕРБ е твърде съмнително 200 служители в един и същи ден едновременно да пожелаят да излязат в отпуск. Антон Иванов пък е на мнение, че отговорност на работодателя, в случая кметът, е да не удовлетворява всички тези молби, тъй като това води до невъзможност администрацията да си изпълнява задълженията.

Иван Петров пък обяви, че ГЕРБ още днес започва консултации с всички политически сили в ОбС за отстраняването на кмета от поста.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини