От х:

Днес в x:

Вземи подарък – разтърсващ роман за Хасково

Нов роман от Тодор Кръшков, чието действие се развива в Хасково, престои да излезе от печат. В основата на сюжета са познати събития отпреди няколко години, които разтърсиха града. Дете, което убива друго дете. Кое прави от децата ни убийци? Мръсен занаят ли е журналистиката, интригите в полицията и политиката, как се оцелява в брутална България.

На тези и други въпроси от днешната българска действителност търси отговорите новият роман. Действието се развива в Хасково, но би могло да бъде и във всеки друг български град. Заглавието на книгата е „Брутално”, авторът е журналист в Haskovo.net.

За финансиране на новата книга се обявява разпродажба на последните останали бройки от романа „Кръв”. Той излезе през 2007 година и бе номиниран от журито на конкурса за роман на година ВИК. Някои критици го обявиха за най-добрия български роман на 2007 година. Рецензия в електронния всекидневник за литература Knigi NEWS можете да прочетете тук.

Романът „Кръв” можете да купите от касите на ЕСКОМ ул. „Епископ Софроний” 12, ул. „Македония” и в касата в кв. „Орфей”. Можете да го намерите и в „Салон на книгата” , книжарница „Спектър” и книжарница „Пингвините” - на кръстовището на „Съединение” и „Раковски”. Разпродажбата ще продължи до края на следващата седмица – 17 април.

Цената на книгата е 8 лв. Понеже това всъщност е кампания за набиране на средства всеки, който е купил „Кръв”, ще получи безплатно новата книга „Брутално” с автограф от автора. Подаръка си можете да вземете от същите места, когато книгата излезе от печат, вероятно до края на месец май.

Литературни произведения от същия автор можете да прочетете в блога му – тук. В него са публикувани разкази, избрана публицистика, целия текст на романа „Кръв”, както и първа част на новата книга „Брутално”.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини