От х:

Днес в x:

Китай ни подари Тибет

Изложбата с над 100 експоната от Тибет дари на Димитровград днес негово превъзходителство посланикът на Китай у нас Гуо Йеджоу. Предметите бяха подредени в една от залите на музея още в края на лятото. 

Дипломатът посети Историческия музей и бе приятно изненадан от малка програма, подготвена от балет "Галаксико" и Спортният клуб по акробатика и с преобладаваща китайска музика.

Задълбочаване на икономическите отношения и още по-голям културен обмен между България и Китай пожела китайският гост. Домакините от Историческия музей разказаха, че интересът към източното изкуство в Димитровград е голям.

Някой от най-запомнящите се изложби от 1996 година са били тези с китайската рисувана коприна и източни хвърчила. Негово превъзходителство разгледа музейната сбирка от Бригадирското движение и основаването на Димитровград.

Негово превъзходителство Гуо Йеджоу /в ляво/ и димитровградския кмет Стефан Димитров

На градска библиотека "Пеньо Пенев" посланикът дари над 200 тома научна и художествена литература на английски, руски и китайски език, сред които и енциклопедии. Веднага след пристигането си в Димитровград днес следобед Гуо Йеджоу се срещна с кмета на общината, посети "Неохим" АД , а вечерта имаше среща с бизнесмени от града и региона.

Дипломатът разгледа и експозицията за създаването на Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини