От х:

Днес в x:

Обрат! Изведеният не е похитителят

Похитителят е в сградата на банката в Сливен. На този етап той категорично отказва да се предаде, предаде Нова телевизия. Вероятна причина да не реагират службите е, че той може би заплашва да отнеме собствения си живот.

Според непотвърдена информация похитителят Стефан Петров от новозагорското село Кортен не иска да напусне сградата на банката.

Изведеният мъж от „Инвестбанк" е психологът Тошко Тодоров, научи Дарик от полицейски служителите. Барети са извели Тодоров, защото той е бил сменен от друг свой колега, който продължава да води преговори с похитителя.Той е работел като охранител в Нова Загора и вчера не се е явил на работа. От офиса на фирмата му пък липсвало оръжие. Според друга информация пък самият Стефан не издържал шофьорския изпит вчера и има малка вероятност това да е предизвикало гнева му.

Мъжът е сирак, израснал по домове.

По-рано днес барети изведоха висок мъж, който първоначално бе определен като похитителя.Те го бяха покрили с телата си. Това се видя на кадри на БНТ.

За това, че похитителят продължава да е в сградата, се съди по факта, че полицаите отново опънаха заградителните ленти и ограничиха достъпа до улицата, която води към банковия клон.

По информация от униформени служители е постъпило разпореждане кордонът да бъде възстановен. Вероятно е станало объркване в информацията за извеждането на похитителя, защото заедно с баретите, сградата напусна и цивилен. Според униформени обаче - цивилни служители е имало и в екипа, който към 11.30 часа влезе в сградата на банката.

Все още няма насрочено място и час за пресконференцията на главения секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев. Очаква се тя да се проведе след като случаят бъде приключен и въоръженият нападател се предаде.

По-рано днес от парламента министър-председателят Бойко Борисов посъветва похитителя, чието име по последни данни е Стефан, да се предаде доброволно. По думите на премиера младият мъж се страхува, че може да бъде разстрелян.

Експерти коментираха, че всички действия на похитителя са говорели за това, че той е добронамерен и не иска жертви. Според тях прострелването на охранителя е станало инцидентно.

Очаквайте подробности.

Предистория:

В 16 часа на 23 март мъж влиза в банковия клон на Инвестбанк в Сливен. След последвала стрелба охранител от банката е изведен и откаран от линейка в близката болница.

Клонът на банката се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града на 20 метра от пешеходната зона. Полицейски части отцепват района и се разполагат около сградата и по покрива и етажите на съседните. До стрелба от тяхна страна не се стига, тъй като щорите и загасените светлини не дават възможност за идентифициране на похитителя.

Междувременно става ясно, че предния ден в банката са били преведени парите на Община Сливен. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Става дума за сума около 1 милион лева.

По информация на Бойко Борисов мъжът не е искал пари. Той е пожелал да разговаря с роднините си. Вероятно това е навело полицията на мисълта, че съществува риск да се самоубие.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини