От х:

Днес в x:

Българският флот вербува хасковски кандидатки

Български моряк гледа умилено хасковска кандидатка

Емисари на висшето военноморско училище в гр Варна днес вербуваха хасковски кандидатстуденти за родният флот. Наборът бе в рамките на националната кандидат-студентска борса, която за пръв път се провежда в нашия град. Свои представителства в сградата на читалище заря имаха 22 висши учебни заведения от страната, начело с най-старите и престижни-СУ „Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“ и ВТУ „св.св Кирил и Методи“.

Флотът обаче ги цакаше с униформени моряци чиито изпънати осанки приковаваха погледите особено на местните кандидатки. Учудващо много 12-класнички се интересуваха от условията при които можеха да се обучават за моряци.

Друга атрактивна дестинация бе националната кулинарна академия, която тази година подготви популярното риалити „Lord of the chefs”. Тя съществува от 3 години в рамките на бившия холандски колеж. В момента той е по-скоро британски колеж, защото възпитаниците му получават диплом от третия най-голям университет във Великобритания-този в Кардиф. Колежът обаче е частен и таксите се измерват в хиляди левове годишно.

Традиционните запитвания бяха към утвърдените учебни заведения в страната. Често, кандидатите нямаше нужда въобще да питат-светкавично бяха запознавани с всички възможности и специалности още при първия поглед към съответния щанд. Борбата за студенти бе ожесточена.

„Следващата година борсата ще е поне два дни“ зарече се Димитрия Ночева от хасковският център за кандидатстудентска информация. Толкова ще е продължителността например в Стара загора, където кандидатстудентската борса завършва утре и вдругиден.

Г.Христов

Борбата за студенти бе оспорвана
Кандидатките бяха в пъти повече от кандидатите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини