От х:

Днес в x:

Искат 3 години условно за Г.Иванов. Преглед на регионалния печат

"Поискаха 3 години условно за Георги Иванов" съобщава във водещо заглавие "Новинар Юг". Исканата присъда е по-делото Дусман. То завърши на втора инстанция. Пред апелативния съд в Пловдив, прокуратурата се жалва от оправдателната присъда на хасковския съд от юли 2009-та година, и иска три години условно за градоначалника. Обвинението е в подкуп даден от управителят на "Дусман" Тошо Борисов и приет от кмета Георги Иванов. Последният многократно заявява че не знаел за подкупа, нищо че парите стояли в негова сметка.

Апелативния съд ще се произнесе до месец.

"Трови ни сиромашки смог". Въздухът на Хасково бил замърсен. От фини прахови частици, произвеждани от печките ни за дърва и въглища. Темата бе подхвърлена от шефа на регионалната екоинспекция Димитър Илиев и веднага налапана от пресата. Трябмаше haskovo.net специално да пита, какво плащат най-големите замърсители в региона за да стане ясно че Бирената ежемесечно се ръси с 10 бона за замърсяване на водите, а ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград изпуска сяра без контрол и така ще бъде поне до 2014 година. Обаче не, кюмбетата са ни проблема, а от техния смог ще се изтровим.

"Хасковлии берат испански ягоди за 36 евро на ден" Испанците подБрали хората си на място-в Хасково и Ивайловград. Осигурявали квартирата и плащали по 800 евро на месец. Това е една от причината обясняваща и следващото заглавие

"5 села без хора". Преди, заради миграцията към градовете. Сега, заради емиграция в чужбина.

"22-ма с електронни фишове от КАТ днес", водещо на стр 2. Тоест, нарушенията са съставени вчера, когато стартира кампанията. Днес обаче засечените нарушители ще открият честитките си в пощенските си кутии. Това 22-ма шофьори които са карали с превишена скорост по бул. Съединение. Те са били заснети с видеокамера, а изготвените от записа снимки се пазят в КАТ в случай на възражения. На снимката е указан часа и превишението на скоростта.

"Шеф на митниците гушкал по 80 хиляди евро от Свиленград" заглавие над главата в "Хасковска Марица". Думите са на депутата от ГЕРБ Иван Петров. Надсловът е, някой краде пари! Кой точно, не се казва само се намеква, че на висш чиновник се правят солидни отчисления, между 60 и 80 хил евро месечно, от митница Свиленград. И много намеци "Антоний Странджев има достатъчно основания да се притеснява.... Ваньо Танов пък само бил "подвеждан".

Този пък Танов, нон стоп го подвеждат. То не бяха СРС-та, сега корупционни схеми..

Думите на Иван Петров пред БТВ изненадоха нашата прокуратура, която най-общо казано обяви, че не знае за какво говори Петров.

"Неохим от най-сериозните замърсители в региона", чело на вестника. Някой може да си помисли, че Неохим трови въздуха. Но няма да е прав-тровят повече водата. Според шефа на еко-инспекцията Димитър Илиев, главно с различни форми на азота-амониев нитрат, нитритен азот и пр. Ежемесечно торовият гигант си плаща санкциите и продължава да работи. Даже и не плащат санкции от Тец "Марица 3" в Димитровград, за това че работят без сероочистваща инсталация. Имали разрешение да карат по този начин още три хиляди часа работа. Това прави до около 2014-та година. Затова пък толеранса към ОЦК Кърджали намалял. Ако само още 4 пъти заводът превиши нормата за замърсяване със серен диоксид, ще бъде затворен един от ключовите цехове на завода-агломерационният, закани се Илиев. Ще видим.

"35 общински имоти на тезгяха" На предстоящата сесия ще се разискват продажбите на много имоти и поземлени терени. Сред правещите впечатление обекти са бившият пионерски лагер на Петрово Бърдо, КДК, общински стоков пазар и др. Очакваните постъпления са за над 6 млн лева. Горе-долу колкото са дълговете на общината.

"И фирмите без дейност подават декларации", "МО дари легла и чаршафи на болницата"-още заглавия от първа страница. На страница 5-та е темата на броя:

"Хасково тъпче на място със заем за мост и кръгово без кръстовище" Материалът е малко "дежа ву" с вчерашна публикация на която бяха направени идентични констатации. А именно: по тегленият през 2006-та година инвестиционен кредит от 20 млн лева има много заложени обекти които не са пипнати, за сметка на други, които глътнаха двойно, че и тройно повече пари. Ледената пързалка, Оранжевия мост над бул. "Освобождение", а кръговото на същата улица е уникално. То е кръгово кръстовище без..кръстовище.

"Не бих искал да бъда кмет на град във финансов колапс" Това според източници на вестника заявил един от спряганите за бъдещ кмет на града.

Когато някой каже че не иска власт, не му вярвайте. Особено ако има перфектното оправдание за бъдещите неудачи, с действията на предишните. Бойко Борисов сигурно по често споменаваше името на Сергей Станишев отколкото името Божие.

Това бе по-инетресното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини