От х:

Днес в x:

Искат ревизия на ЧЕЗ, EVN и E.ON

Сигнал срещу трите енергоразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и E.ON ще внесат в Главна прокуратура до края на седмицата от ВМРО-НИЕ. Това съобщи на пресконференция в Хасково председателят на партията Петко Атанасов.

Причината за исканата икономическа ревизия са необосновано високите цени на тока и голямият процент печалба в сравнение с другите европейски страни. Гарантираните според договора печалби са 12 % при 5% в Европа, обясни Атанасов. Той допълни, че разходите на дружествата за външни услуги са нараснали между 250 и 400 %. Те плащат огромни суми за лектори на „дружествата майки“, така източват дружествата тук , каза още Атанасов.

Той поиска обяснение защо все още няма проверка за внасяните дивиденти в хазната от трите дружества, въпреки заканите на премиера Бойко Борисов.

За 5 години те трябваше да внесат около 450 милиона лева. До момента ЕVN са внесли 1,6 милиона лева, ЧЕЗ – 41 милиона, а Е.ON нито стотинка в хазната, каза още председателят на ВМРО-НИЕ.

Искаме пълна проверка на дейността на дружествата не само от финансови експерти, но и от Икономическа полиция, допълни Атанасов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини