От х:

Днес в x:

БОЕЦ изпраща сигнал до Кьовеши за откритата Пътна карта за "Турски поток"

Сдружение БОЕЦ ще изпрати днес сигнал до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, свързан с "Турски поток" и новите документи и Пътната карта, получени от БГ елфите и "Информнапалм". Това съобщи в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР комуникационният експерт Весислава Танчева от БОЕЦ.

Документът, подписан през 2017 година от тогавашния енергиен министър от правителството на Бойко Борисов - Теменужка Петкова, и от директора на "Газпром" Алексей Милер, беше обявен за изчезнал и се издирваше през последните години. Наскоро се появи информация, че е открит в изтекла кореспонденция на помощник на руския политик Александър Бабаков, заместник-председател на руския парламент. До момента няма официална информация от институциите в България.

Бойко Борисов винаги си самопредизвиква избори, ако е сигурен, че може да ги спечели. Щом не го прави, това означава, че геополитическият фактор му тежи повече, отколкото вътрешнополитическият, смята Танчева.

"Натискът през оповестяването на продължаване на списъка "Магнитски" беше приятно съвпадение във времето на двете събития. Доколко е реално? Реално е, защото, когато има санкциониран по закона "Магнитски" за подкупване на лидера на управляващата към онзи момент партия, а този, който е приемал подкупа, независимо, че дясната му ръка е санкциониран, но той не е в списъка, означава, че поне още едно лице търпи заплахата да бъде включено всеки момент в списъка "Магнитски". Под външнополитически или геополитически причини имам предвид това. Но глобалната политическа ситуация не благоприятства да се развиват нормални политически процеси нито в страната, нито в Европа, нито в света", уточни тя.   

Според нея, ако ЕС иска да се бори за статут на глобална сила, би трябвало да си осигури възможно най-ефективно и стабилно управление, каквото никога не е имал, това няма да се постигне, ако бъдат раздробени съществуващите политически съюзи, а в България ГЕРБ все още е разглеждана като най-силната политическа част от Европейската народна партия (ЕНП): "Това е една от причините Борисов да продължава да управлява в коалиция точно с тази група (ПП-ДБ), която също се насочи към ЕНП".

Тя подчерта, че в ГЕРБ решенията се вземат от лидера Борисов и твърденията му, че Мария Габриел сама ще реши кои министри от кабинета ще запази и след ротацията, звучат като скрита закана "Оправяй се, но както аз кажа". 

Весислава Танчева изказа мнение, че "постът на министъра на отбраната Тодор Тагарев ще е репер накъде отива тази коалиция": "Той каза, че причината за забавянето на БТР-ите за Украйна е в МВР, а не в МО. Затова тръгна атаката срещу Тагарев... Може би са ощетени и група корупционери, а във военната индустрия интересите са ужасно много. Не толкова бизнес интереси, а свързани с националната сигурност". 

Ако нещо разтури тази коалиция и отидем на избори, това ще е националната сигурност и контролът на службите, където няма никакво разбирателство между партиите в управлението, прогнозира комуникационният експерт.

Източник: Novini

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини