От х:

Днес в x:

Бракониер обявен за общодържавно издирване

Издирваният Димитър Чакъров

22 годишният Митко Чакъров от Хасково , който бе засечен да бракониерства на язовира в Конуш, е обявен за общодържавно издирване. Мярката е предприета след като две седмици е издирван от полицията във връзка с бракониерски улов на язовира край Конуш на 11-ти януари. За зрелищния екшън в ранното утро тогава, Haskovo.net ви уведоми своевременно.

Тогава арендаторът на язовира Росен Николов подгонил Чакъров, който заедно с двама негови авери тъкмо товарели уловена с мрежа над 100 килограма риба. След автогонка, арендаторът засякъл БМВ-то на бракониерите. Те духнали пеша през крайпътните ниви, като зарязали возилото и личните си документи в него.

След разследване било установено, че собственикът на колата няма отношение към инцидента. Във въпросната вечер той предоставил БМВ-то на Митко. Другият от бракониерската банда, жител на Книжовник е задържан и след разпит освободен поради здравословни проблеми. 3-я член от кърджалийското село Кирково не е открит. Инициаторът на акцията, Митко Чакъров също, и затова е пуснат за общо държавно издирване.

Заловените 400 метра хрилни мрежи са част от рекордния „улов“ на инспекторите от ИАРА за януари. Заловени са 38 мрежи с обща дължина 2660 метра. Хванат е само един бракониер - жител на Сандански. Той избрал нетрадиционно място да бракониерства - язовира край стамболовското село Зимовина. Там „макето“ си спретнал колибка и разхвърлял мрежите. Язовирът е сравнително малък, а малобройните местни хора се познават отлично. „Гостът“ бил бързо изпят от местните на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Хората на д-р Милчев направили хайка и заловили „макето“ на местопрестъплението. Бракониерът е награден с акт на максимална стойност.

Г.Христов

Полицията продължава да разследва инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини