От х:

Днес в x:

Георги Иванов на прокурор, превишава права. 400 с хепатит дотук. Преглед на регионалния печат

Георги Иванов на прокурор, превишава права, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Повод за поредното разследване срещу градоначалника според изданието е прехвърлянето на средства от едно перо на бюджета в друго, установено от общински съветници. С докладна записка кметът поиска да се одобри корекция в капиталовите разходи на общината за 2010-а. Оказва се обаче, че той е пренасочил четвърт милион, отпуснат от държавния бюджет за ремонт на пътя Малево-Корен-Елена, в друго перо. С тези пари е ремонтирана улица в града, инвестирани са и в блокчетата за бедни на „Георги Кирков”. На последния обект според вестника работи близката да градоначалника фирма „Анико”. Ако ОбС не одобри корекцията, Сметната палата има повод да провери, а прокуратурата да се самосезира за превишаване на права. Досега ОбС е одобрявал постфактум подобни корекции, а това е връзвало ръцете на проверяващите институции, обясняват съветници.

Кметът на Димитровград иска и ВиК, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Стефан Димитров готвел апортна вноска във ВиК – новата пречиствателна станция за отпадни води, построена с европейски пари. Кметът искал да я обяви за частна общинска собственост, да я апортира във водното дружество и по този начин да увеличи дяла на общината в него. Така щял  да измести държавата и да поеме контрола над ВиК. Темата е разработена на цялата 5 страница.

Глоба за професор, обидил Димитровград, друг акцент на първа страница. Проф. Пламен Цветков глобен с 500 лв. за квалификациите по адрес на града.

Хасково с най-високи данъци в страната, водещо заглавие на 2-ра. Сравняват се местните налози в различни градове на страната. Водим.

Съдът спря продажбата на хирургическия блок, пише още вестникът.

Жена умира след 8 часа в спешното, акцент от 3 страница. Става дума за сестрата на бившия общински съветник Димитър Шалапатов - Павлина, която починала в неделя в хасковската болница. Близките обвиняват лекарите за смъртта й.  

400 с хепатит дотук, жълтеем до март, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”.

Съдът: Хирургическият не е на общината, на болницата е, акцент над главата на вестника. Новината е водеща на 3 страница.

След седмица се броим онлайн, друго заглавие от 1-ва. От 1 февруари започва преброяването, до 9-ти ще става по интернет.

GSM в Подкрепа спешава  МЗ и РИОКОЗ, челен материал на 2-ра. Ще се проверява дали антената на мобилния оператор е причина за здравословните проблеми на местните хора.

„Джазанова” изгърмя един бон за пушене, друго заглавие от страницата. Глобата е наложена от санитарната инспекция в Хасково.

„Димитровград” сложи петица на „Чирпан”, акцент от спортната страница. Мачът бил игран при минус пет градуса.

Стар градоустройствен план бави инвестиция от 1.5 млн. евро, пише на 7 страница. Става дума за проекта на бившия областен управител Христо Василев. Според неговите архитекти градоустройственият план на Хасково е от времето на соца.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини