От х:

Днес в x:

Полицай натискал съдебния лекар за Айковците

Антон Сашев, голямата Айка

Д-р Христо Еленски бил посетен в отделението за съдебна медицина от полицейски служител, който му обяснил какво заключение за здравословното състояние на Антон и Асен Сашеви от Харманли, известни като Айковците, би се харесало на МВР и прокуратурата. За натиска съобщава сам докторът с писмо до окръжния съд, в което си прави отвод като вещо лице. Това наложи експертизата да бъде възложена на д-р Павлов и д-р Балтаджиева. Писмото е препратено в районна прокуратура за проверка дали е бил осъществен нерегламентиран натиск над съдебния лекар.

От пресцентъра на МВР Хасково казаха за Haskovo.net, че все още нямат информация за случая, но при тези обстоятелства освен разследването на прокуратурата вероятно ще се назначи и вътрешна проверка.

Днес окръжният съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ за по-големия брат Антон. По-малкият бил приет снощи по спешност в хасковската болница, според адвокатите му получил преплитане на червата и му предстои операция. Затова казусът с неговата мярка за неотклонение бе отложен за по-късно.

Двамата братя бяха закопчани в началото на януари по обвинение в сводничество и трафик на хора. При обиска в къщата на баща им бе открита огромна сума в различни валути. Според полицията парите са от незаконната им дейност. Вчера в съда стана ясно, че двамата братя са били подслушвани в продължение на два месеца преди ареста.

На 7 януари обаче районният съд в Харманли освободи двамата под домашен арест. Определението им бе протестирано пред окръжния съд в Хасково.

Пред Haskovo.net днес Антон и баща му развиха своята версия за случващото се. Според Антон той брат му били жертва на отмъстителен полицай, който преди години им бил съсед. „Намрази ни и оттогава ни търси цаката. Агитирал цигани от Харманли да свидетелстват срещу нас, иначе щял да им вгорчи живота. Направиха обиск в дома на приятел, само защото ни познавал. И нещо не откриха. Мен ме дебнат непрекъснато. Но нямат грам доказателства срещу нас“, обяви Антон.

Съдът обаче прие, че има обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които го обвиняват, а те са достатъчно тежки. Прие също така, че има реална опасност да продължи да върши същите престъпления от дома си. Магистратите не се умилостивиха и от факта, че Антон е инвалид с ампутиран крак. Съдиите решиха, че това не е пречка да лежи в килията.

Тодор Кръшков

Д-р Христо Еленски
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини