От х:

Днес в x:

Пожар изкара на улицата блок в Бадема

Хората хуктаха навън при първия дим

Внезапно пламнало мазе изкара акъла на жителите на блок 4 в квартал Бадема, които по чехли и джапанки излязоха на улицата в мразовитото време. Димът от пожара плъзна по стълбищните клетки и по едно време заструи от отворен прозорец на 6-я етаж. Това допълнително паникьоса хората. Венета Андонова се вайкаше, че няма кой да и помогне да изкара на улицата пострадалият от инсулт неин баща. Други пък грабнаха най-скъпото, в случая със жена на средна възраст-китки, и побегнаха надолу.

Пристигналите на място пожарникари овладяха бързо ситуацията. 4-ма огнеборци, снаряжени с кислородни маски атакуваха подземието с маркучи и хидравлични пушки. С тях се гаси в малки затворени помещения.

Оказа се, че горят купища боклуци в кухина под стълбището, до асансьорната шахта. Пламъците започнали да се разпространяват към съседните мазета, в някои от които имало купища дърва за огрев. Пожарникарите пресякоха тази възможност още в зародиш. Щетите тепърва предстоят да се изяснят.

Повечето от хората от блока смятаха че причината за пожара е външен човек който е хвърлил незагасена цигара. Вратата на вход А от известно време не се затваряла и входът бил удобен „приют“ за преминаващи тинейджъри и деца.

Г.Христов

...по пантофи и китки
Пожарникарите атакуваха
...но гасенето бе силно затруднено заради дима

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини