От х:

Днес в x:

"Ти Ви Би" строи парк за 9 млн. Преглед на регионалния печат

"Ти Ви Би" строи парк за 8.7 млн в Кърджали" . В бедния новинарски ден вчера, поръчката към Димитровградския консорциум се превръща във водеща новина на страниците на "Новинар Юг".  "Ти Ви Би" ще строи парковете Арпезос- Север и Бизнес парк 1 и 2. Паркът ще бъде готов за деня на Кърджали 21-ви октомври. Кметът на града Хасан Азис лично щял да следи строителните работи от специален "Фургон на кмета". Паркът в центъра на Кърджали ще бъде най-големия в страната, а може би и на Балканите. Ще се простира на площ от 250 декара.

"14 къщи под вода при дъжд", чело на вестника. Ако завали във Върбица ще се наводни. Както се е случвало доста пъти досега. Има дига, ама не върши работа. Кметовете, и на селото и на общината, нищо не правят по въпроса.

"Позлатяват купола на свети Атанасий с 15 хиляди лева" Най-големия харманлийски храм ще блесне с ново кубе след като местния общински съвет гласува да се отпуснат 15 бона за позлатяване. Да им е честито.

"Димо Маринов:данъците като ланските" Добрата новина от шефът на местната хазна е че се запазват данък МПС, придобиване и патентния. Остава непроменен и данък сгради, съобщават от общинската администрация. В същото време влизат две облекчения за такса смет. До 31-ви януари могат да се подадат молби за освобождаване, при необитаемо жилище/ до момента са подадени 201/ или да се попаде заявления за ползване на кофи и контейнери с което фирмите пестят близо половината от такса смет.

"Гарваново въстава срещу Депото" водещо заглавие в Хасковска Марица. "Като ще приемаме боклука на три общини, искаме канализация и инфраструкутра!" Това били настроенията на гарвановци по време на течащото обществено обсъждане за разширяване на сметището. Предстои събрание, на което страстите ще се нажежат. "Нищо не е направено за селото" признава и кметът Иван Каранейчев. Той се скъсвал да пише докладни до Обс Хасково, но никой не му обръщал внимание. Е, сега могат и да му обърнат щото наближават избори.

"Грипът иде" предупреждава вестникът. Всъщност предупрежденията са от джипитата които гледат на 4 очи-за вирусен хепатит и за грип. Заболеваемостта обаче расте, признават от здравната инспекция.

"А. Вълков отказва споразумение с неклеветилият го Емо Г.". Тоест Гербаджията от Димитровград иска да си прибере 10-те бона на които димитровградският районен съд осъди екогласника за това че определи Антон Вълков като косвен убиец на концесионера  на минералния извор в Меричлери Петко Стойчев. Хасковският окръжен съд ще се произнесе в срок.

Г-н Вълков е главен герой и на още една публикация във вестника. На страница 4-та председателят на сесийната група на ГЕРБ в Обс Димитровград съобщава че внесъл в деловодството на местният общински съвет докладна записка със 7 въпрос към кмета Стефан Димитров. Пита се дали кметът е в конфликт на интереси. Става дума за това, че 5 обществени поръчки на стойност 9 млн лева  са възложени на "БКС Димитровград консорциум АД" , който се пръкнал точно когато Стефан Димитров станал кмет. В кратък блиц под статията, г-н Вълков  съобщава че бил провокиран за питанията си от факта, че БКС Димитровград печели почти всяка обществена поръчка. Тоест, защо все тия, озадачава се съветника.

Г-н Вълков всъщност е късметлия. Че не живее в Хасково. Тогава непрекъснато щеше да живее в озадачение.

Това бе по интересното от днешната преса

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини