От х:

Днес в x:

Само 10 пищова продадоха за ЧНГ. Сгащиха рода на горски с незаконна дървесина. Преглед на печата

Само 10 пищова продадоха за ЧНГ, пише в акцент над главата „Новинар юг”. За справка – миналата година се похарчили 20-30 пистолета. Информацията е от Григор Димитров, собственик на оръжеен магазин в Хасково.

Столичните снегорини – в Хасково, водещо заглавие на първа страница. Машините на софиянци пристигнали в областния град и са готови за действие, пише вестникът. Дори изхвърлената от търга фирма на Мехмед Атаман да обжалва, „Грийнпартнърс” ще поеме със сигурност поне една от зоните за чистене, защото „Атастрой” не е кандидатствала за нея и не може да я оспорва. Общинската „Екпрогрес” ще се оправя с останалата част от града.

Звънят на родители: 1/3 от Механото не бе в час, акцент от втора страница. 203-има от учениците в школото вчера липсвали, на чиновете били 335-има.

Оставиха в ареста наркомуле с кокаин за 2.5 млн. лв,, 15 вадят кръста за Йордановден, пожарнищари спасиха старица от горящо мазе, разбиха микробус за каса бира, част от останалите заглавя на оперативните страници.

Две от „Хасково”с екипа на Одрин, водещо на спортната страница. Моника Христова и Нина Ангелова обличат екипа на хандбалния клуб на Одринския университет.    

С какво се тровихме през 2010-а, на 6 страница. Темата на материала е контрабандата с цигари и качеството на контрабандната стока.

Жена с рак без пари за лекарство на болното си дете, на 7 страница. За съдбата на 46-годишната Гичка Йорданова от Хасково, която се бори с безпаричието и болестите. Добър материал, с една малка забележка – „Единственият кухненски електроуред, с който разполага домакинството, е газов котлон”.

Газовият котлон не е електрически уред, газов уред е.

Сгащиха рода на горски с незаконна дървесина, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Материалът е водещ на криминалната страница. Два камиона с дърва без документи били спипани в неделя привечер край Маджарово. Оказало се, че те са на брата и бащата на местния горски – Юсеин Ибрям.

16 градуса в ОУ „Любен Каравелов”, намалят часовете, водещо заглавие на първа страница. Въпреки, че парното било пуснато още в 3 часа на 3 януари, класните стаи останали студени. Часовете били намалени с по пет минути.

Ветеринарите не слагат ваксини, нямат договори, акцент от втора страница. Липсата на подписан документ между НВМС и ветеринарите води до липсата на контрол над животните и предаваните от тях на хората болести.

Административния съд: ГЕРБ да напусне офиса си, друго заглавие от страницата. Вчера съдът е потвърдил заповедта на кмета Георги Иванов, с която на герберите се нарежда да напуснат офиса си в малкия бизнесцентър. Градоначалникът се мотивираше с предстоящата продажба на сградата, за което имаше решение на ОбС. На предишното си заседание обаче ОбС отмени това свое решение и сега ситуацията се затяга още повече.

Стотина с хепатит А, настаняват ги в рехабилитацията, пише още на страницата.

Искат да препашем границата с Турция, материал на 4 страница. Темата е авангардната идея на една слабо известна партия да издигнем стена на браздата.

Бенедикт XVI идва в Хасково, закопчават му папамобила, заглавие на 5 страница. Рубриката е „Ако щете – вервайте”, т.е. става дума за шегобийски текст.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини