От х:

Днес в x:

11 ст. на пациент в нощно дежурство. Вестниците в неделя

„Стандарт": Пуснаха "Даскалово", поръчаха си южняк

Преди официалното откриване на пътен възел "Даскалово" министър-председателят Бойко Борисов направи почетна обиколка по кръговото. То свързва автомагистралите "Люлин" и "Струма". Отварят се две ленти в посока София и две към Перник по път I-6 за Гюешево, две ленти в посока Перник - Владая и връзката с АМ "Струма" в посока Кулата. Ден преди това обекта инспектираха председателят на АПИ Божидар Йотов и членът на Управителния й съвет Лазар Лазаров. Обещахме да отпушим трафика за зимния сезон към Благоевград и го направихме, изтъкна Борисов, допълвайки, че е поръчал южняк за следващата седмица, за да работят добре строителите. Излетият бетон се подгрява с нагреватели, обясниха от турския консорциум "Мапа Дженгиз". Борисов обяви, че до Нова година ще бъде пусната главната естакада на "Люлин".

„Стандарт": Б. Димитров се връща в музея

Божидар Димитров се разделя с министерския пост и се връща в Националния исторически музей. Той ще падне курбан във войната по жълтите павета заради скандала с посланиците агенти на Игнажден. Още в понеделник ще поискам оставката на Божидар Димитров заради агентурното му минало. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов в предаването "Годината" на Дарик радио. В замяна на министъра без портфейл премиерът ще поиска от президента Георги Първанов да разпише искането за отзоваване от служба на посланиците с досиета в бившата Държавна сигурност. С външния министър Николай Младенов ще сме готови с писмото до държавния глава до края на деня, каза още Борисов.

„24 Часа": 11 ст. на пациент в нощно дежурство

По 11 ст. на пациент месечно ще получават джипита, за да осигуряват 24-часови нощни дежурства. Това съобщи в Пловдив здравният министър д-р Стефан Константинов, който присъства на извънредния събор на БЛС. Част от делегатите обаче се възпротивиха на идеята. "Как ще ни задължите да работим за благото на народа за 11 ст. на месец", скочи д-р Виктория Чобанова от Ихтиман с 2500 души в пациентската си листа. Тя е категорично против. Д-р Русев от Варна, който от 18 г. осигурява неотложна помощ по договор с 18 лични лекари, приветства предложението на министъра. Той каза, че никой от тях не е дал нито едно нощно дежурство. Думите му взривиха залата.
25 млн. лв. ще получат болниците в понеделник - част от сумите, които МЗ дължи за интензивни грижи, спешна помощ, хемодиализа и др.

„Труд": Игнатов умува дали първият звънец да не бие на 1.09

Министърът на образованието Сергей Игнатов се колебае дали е добра идеята новата учебна година да започва на 1 септември, както е било в миналото. Това предаде агенция БГНЕС.
Министърът припомни, че новата учебна година е започвала в началото на септември до 1921 година, когато правителството на БЗНС я премества на 15-и, за да се прибира реколтата. "Колебая се, защото, ако започне на 1 септември, това означава, че ще има една малка междинна ваканция, да речем около Деня на народните будители, или ще има по-дълга коледна ваканция, но това е нещо, което и специалистите, и родителите трябва да кажат", заяви Игнатов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини