От х:

Днес в x:

БИЛЛА иска паркинга до XXI в. за хипермаркет

Търговската верига БИЛЛА е изпратила официално писмо до община Хасково, с което уведомява администрацията за намерението си да изгради магазин в града. Това заяви за Haskovo.net кметът Георги Иванов. От фирмата са се спрели на двата декара и половина, сега паркинг до XXI век, за които ОбС откри процедура за продажба през март тази година. Приетата тогава пазарна оценка от 3 400 000 лв. без ДДС обаче вече е нереална и градоначалникът предлага ОбС да одобри нова оценка 1 913 230 лв. „При тази цена БИЛЛА са готови да участват в търга“, обясни Иванов. Докладна записка със същото съдържание бе разглеждана и на миналата сесия в края на октомври, но съветниците я отхвърлиха.

„Цена от 700 евро на квадратен метър вече няма и в София“, каза кметът. Той допълни, че трябва да се съобразим с реалностите на пазара.

Любопитно е, че паркингът до XXI в. фигурира и в друга докладна записка за предстоящата сесия. Вносител отново е кметът. Той предлага задълженията на общината към няколко строителни фирми да се погасят с общински имоти. Фирмите са „АБ“ АД, „Анико“ ЕООД, „Европът 2005“, „Водно строителство-Хасково“ АД, Златко Марчев и неговата фирма „Марчела 90“ и „Пътни строежи“. Сред 7-те имота, предлагани на търг многократно, но непродадени към днешна дата, е и този с идентификатор №77195.722.65 по кадастралната карта на град Хасково. След справка Haskovo.net установи, че това това е идентификационният номер на паркинга до XXI век.

„Да, същият е. Какво лошо има? Търсим варианти“, коментира кметът. По думите му тези имоти ще се дадат на фирмите за погасяване на вземанията им, само ако те се съгласят. „Пак повтарям, цената на паркинга до XXI век е нереално висока и предполагам, че никоя от фирмите няма да се съгласи да го вземе срещу дълг от 3.4 млн. лв.“, допълни градоначалникът.

Очаквайте следващата седмица интервю с кмета Георги Иванов по тези и други актуални теми.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини