От х:

Днес в x:

Със заря и захарен памук грейна елхата в центъра

Седем даровити деца запалиха тази вечер елхата в центъра на Димитровград. 15-минутна заря оцвети нощното небе в ярки тонове, а хората побързаха да снимат фоерверките за спомен. Церемонията бе предшествана от тричасова програма, която събра на централния площад десетки димитровградчани. Деца, майки, татковци, баби и дядовци успяха да повишат оборота на търговците на пуканки, балони и захарен памук, разположили сергии на площада.

Концертът стартира с изпълнения на детска формация "Славена" от Пловдив, последваха музикални интерпретации на Духовия оркестър на Димитровград. Градусът на настроението повишиха изявените таланти от 14 димитровградски училища. Всяко школо показа най-доброто от себе си, бурно аплодирано от събралите се на площада близки и роднини на децата.

Цялата програма бе прожектирана на голям екран така, че да се вижда във всеки ъгъл на площада. Кулминацията в програмата бе участието на Таня Боева. Певицата, която е бивша възпитаничка на химическата гимназия показа, че се чувства като у дома в Димитровград. След нея пред публиката излезна и друга певица с димитровградски корен - Ваня Костова. Гласовитата изпълнителка е учила в училище "П.Яворов".

Най-голямата коледна елха в България ще запалим тази вечер, каза пред димитровградчани градоначалника Стефан Димитров. И пожела весели празници на всички. Да сбъднат най-голямата си мечта на Коледа, с тези думи се обърна към събралото се множество председателят на ОбС Катя Чалъкова. За четвърти пъ идваме тук, за да запалим коледното дърво, нека станем по-добри, бяха думите на депутатът Иво Димов.

Работилничките на дядо Коледа се радваха на най-голям интерес тази вечер. Опашката пред пощенската кутия с писма до добрия старец не намаляваше. Тук бе и малката Ана-Мария, която много иска дядо Коледа да и донесе кукла.

Ана - Мария поиска да изпрати и рисунка на дядо Коледа
Най-малките почитателки на Таня Боева
Таня Боева се раздаде на сцената
Мястото, където се пишеха писма до дядо Коледа

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини