От х:

Днес в x:

Стефан Димитров на съд за алеята на комунизма. Наркомани пердашат родителите си за пари. Преглед на печата

Стефан Димитров на съд за алеята на комунизма, пише в акцент над главата „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на трета страница. От текста става ясно, че известният в Димитровград Захари Камбуров се кани да съди кмета, ако той издигне статуите на комунистическите вождове в парк „Марица”. Камбуров се позовава на закон от времето на Иван Костов, който обявява управлението на страната в периода 1944 – 1989 за престъпно.

Хванаха хероин за цяло Хасково, водещо заглавие от първа страница във вестника. Темата е разбитото вчера депо за разпределяне на наркотици.

5 бона глоба за шега на тел 112, друг акцент от първа. Всъщност, санкциите само започват от 5000 лв.

22% от наетите нямат представа от осигурителните прагове, водещо заглавие от 2 страница. Строители, ресторантьори и шивачи още работят без трудови договори, допълва изданието.

Фермите нямат пари за цехове за директни продажби, заглавие от 4 страница. Само стопанствата от първа група ще могат да продават директно храни, в региона те са 191.

78 икони от Родопите в музея, акцент от 8 страница. Изложбата ще остане в Хасково до края на януари.

Наркомани пердашат родителите си за пари, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Данните са от центъра за джендър изследвания. Най-често си го отнасяли възрастните хора – над 60 години. 22-ма потърсили закрила от центровете в Хасково и Димитровград.

Разбиха хасковско депо с дрога за София и ЕС, заглавие над главата на вестника. Темата е на разработена на 3 страница.

Изследване на БТПП: Не плащат извънредния труд в Хасковско. Близо половината от анкетираните 246 работници признали, че не получават пари за работа в извънработно време и в почивните дни. Положението било сходно в цялата страна. Има си хас.

Спряха тока на пречиствателната станция след инцидента с елтаблото, водещо на 2 страница. Комисия разследва инцидента от миналата седмица, когато гръмна елтабло и обгори ръцете на двама работници.

Мезето и Иван станали мезе на по-опитни в бизнеса с дрога, заглавие от 4 страница в броя. Публикацията е за осъдената банда за пласиране на наркотици в Димитровград.

Нейков реже лентата на залата в Димитровград, акцент от спортната страница. Министърът ще открие залата за борба до битака на 4 декември.

Димо Костов забравен два дни на летището в Пуерто Рико, заглавие на интервю с треньора по борба, на 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини