От х:

Днес в x:

Последната умряла крава-преди 10 години. Преглед на регионалният печат

"За последно съм виждал мъртва крава преди 10 години" заявява за вестник "Новинар Юг" ветеринарният лекар д-р Калоян Лучански. В челния материал "Последният кравешки труп-преди 10 години" се алармира за възможността болни животни да бъдат колени, а месото и млякото им да бъде продавано наред с добитото от здрави животни. Същевременно обаче, продуктите от болно добиче са бъкани с медикаменти, които са изключително опасни при попадене в човешкият организъм. Според доктор Лучански, пътят на животните се губи. Никой не може да докаже умират ли крави и какво става с месото им. Защото ако няма мъртво животно през последните 10 години то "Кравите у нас живеят вечно" както иронично отбелязва в редакционния си коментар "Новинар". Още преди време от страниците на вестника, ветеринарят и фермер д-р Исмаил Мустафов заяви, че проблемът в България не е лудата крава, а умрялата крава.

"Всеки 4-ти в Хасково меше", над главата. Вероятно може и да разберете в какъв смисъл се използва думичката "меше", но може и да останете с впечатлението че това е неизлечим жаргон от хасковските околности. Статията е за стартиралото от вчера задължително включване на фаровете през деня. Въпреки глобата от 20 лв, всеки 4-ти шофьор карал без включени светлини.

"Хасковското зърно в Гърция-внасяме Унгарско". Местните земеделци продали зърното в южната ни съседка за над 500 лв на тон. Там не го намират за лошо и покълнало и плащат повече от предлаганите в хасковско 420 лв за тон. Мелниците пък мислят за внос на унгарско зърно, което идва по 200 евро на тон. Понеже цената идва дори по-малко отколкото се продава в България, от мелниците веднага се презастраховат че транспортът ще го оскъпи с 50-60 ст на тон, сиреч брашното, а и хляба ще скочи. Левчето за самун щяло да бъде стигнато около нова година.

"Рускиня с нож, аха да обере магазин". Силно почерпена, дамата поискала оборота на хранителен магазин до училище "Отец Паисий". Аргументирала се с голям кухненски нож, тип сатър. Продавачката обаче натиснала паник бутона и по-важното, започнала да вика за помощ. На място се отзовал местният Рамбо, 28 годишен мъж който със завидни бойни умения обезоръжил нападателката. Рускинята била алкохоличка. Била пусната няколко часа след инцидента и оттогава никой не знае къде е.

Темата е водеща и за "Хасковска Марица"-"Пияна рускиня пробва обир с кухненски нож". Историята е разказана през призмата на 28 годишния Младен Райков, който обезоръжил рускинята. Предисторията, която не е отразена, е че наскоро от друг магазин спрели да продават необходимия алкохол на Рина, а съпругът и не и давал пари за да си купува. Пред камерата на haskovo.net човекът разказа че два пъти пращал жена си в психиатрична клиника да я лекуват от зависимостта и, но неуспешно. В това може би е смисълът на освобождаването и-някаква форма на невменяемост. Което не топли жертвите от атакувания хранителен магазин.

"Ивайловград пред екокатастрофа". Общината няма къде да хвърля буклуците си, защото планираното за това сметище край Кърджали било стопирано. То било заложено за изграждане с пари от ИСПА, но средствата по програмата били спрени.

"Новата шефка на ДНСК праща багерите към Ставри Димитрово." Така се заканила Милка Генчева при встъпването си в длъжност. Подозира се че моторизираната вихрушка първо ще омете шефката на местното РДНСК Анна Джурова, която е имала сигнали за незаконните постройки край Ивайловград още през 2007-ма година, но е дала пас.

"Почти всеки пуши безакцизни цигари" на страница 4-та. Легалните продажби на цигари са паднали с 50 %. Просто пушачите си ги свиват вкъщи или пушат контрабанда. 2 млрд се разпределят между контрабандистите. Очаква се през следващата година сумата да скочи на 6-7 млрд лева. Тези средства ще бъдат концентрирани в сравнително тесен кръг хора, които ще имат ресурси да корумпират държавата от най-ниските етажи до най-високите, заключава вестника.

Това бяха по-интересните теми от днешния регионален печат.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини