От х:

Днес в x:

GSM-търговец обезоръжи пияна рускиня обирджийка

Младен Райков, обезоръжи нападателката

28-годишният Младен Райков успя да обезвреди пияна рускиня, която, въоръжена с огромен кухненски нож, се опита да обере бакалия на хасковската улица „Славянска“ вчера. Младият мъж, който има няколко магазина за продажба на GSM в Хасково, дочул виковете за помощ на собственичката на магазина Мария Джамбазова, докато прибирал колата си в гаража в съседство.

Минути преди това 53-годишната рускиня Рина Станилова влязла кротко в бакалията и поискала бутилка вино. После се приближила до продавачката, за да й каже нещо тихо. Собственичката на магазина помислила, че клиентката й няма пари и иска да помоли за вересия. Вместо това обаче пияната рускиня извадила ножа и го опряла в гърлото й. Поискала парите от оборота. Магазинерката успяла да се отскубне и хукнала навън, а нападателката – подире й с ножа. В този критичен момент виковете за помощ били дочути от Младен Райков. Младият мъж се притекъл веднага, съборил обирджийката на тротоара и отнел ножа й. Минути по-късно пристигнали полицаите и закопчали рускинята.

Според съседи на нападателката заради злоупотребата с алкохол магазинът на ул “Кокиче“, където живеела рускинята, отказвал да й продава алкохол. Това ставало по молба на съпруга й.

При нападението на бакалията на „Славянска“ Рина Станилова обаче носела в чантата си освен ножа, още и гумени ръкавици, както и плетена черна шапка. Според очевидци на опита за грабеж, това показвало, че тя предварително е обмисляла нападението.

След разпит в полицията днес Рина Станилова е била освободена.

Още подробности за женския обир в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

Кварталното магазинче на ул. "Славянска"
Снахата на собственичката Мария Джамбазова - Пенка Кръстева, днес я заместваше зад щанда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини