От х:

Днес в x:

Лекарите дадоха назад-няма да протестират

Лекарите оттренираха протестно шествие за деня на здравеопазването, но се отказаха да го повтарят в София

Предвидения за утре общонационален ефективен лекарски протест няма да се състои. Формално това бе потвърдено и от местните медици, макар в техните среди това да стана ясно още след събора на лекарския съюз по рано през месеца. Официално обаче датата 15-ти октомври оставаше като денят на протеста.

„Няма да ходим. Чакаме да видим дали ще си изпълнят обещаното“ коментира председателят на регионалния лекарски съюз д-р Динчо Генев. Управителят на харманлийската болница минаваше за един от най-непримиримите бунтари срещу касата и политиката на правителството. Общинската болница в Харманли бе една от първите която заведе дело срещу Здравната каса за неизплатени суми по клинични пътеки.

Причината за връщането на газта са преведените дължими пари за март април и май. Все още се дължат пари за юни и юли и цялата сума по делегираните бюджети за август. Условието на лекарския съюз за отказ от протестите е тези суми да бъдат изчистени до края на годината.

Харманлийската болница няма да изтегли иска си срещу здравната каса дори и да бъдат изплатени дължимите суми. „Искаме си и лихвите по забавените плащания“ лаконичен бе д-р Генев.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини