От х:

Днес в x:

В Спортното: борци млатят джудист, не искал да бяга от час

Борислав Стефанов

16-годишният Борислав Стефанов изял боя вчера в Спортното, защото не искал да бяга от час. Това разказа самият той пред Haskovo.net. Момчето е настанено в хирургично отделение на многопрофилната болница след вчерашното сбиване в школото, което докара в здравното заведение оперативна група на МВР.

След три тежки учебни часа вчера борците – съученици на Борислав, Мехмед и Нурай, решили да си спестят следващите уроци, но пострадалият отказал да избяга с тях. След неуспешните увещания двамата му се нахвърлили и го замлатили с юмруци. Борислав, който е сред изявените джудисти на школото – миналата година бил сребърен медалист от държавно първенство, не успял да им даде достоен отпор. Момичета от класа се разпищели, а пристигналата учителка разтървала биещите се. На Борислав обаче му се виело свят и педагозите го изпратили в Бърза помощ поради съмненията за мозъчно сътресение.

Според лекарите нараняванията на момчето не са сериозни и е готов за изписване.

Много съм ядосан заради този инцидент, заяви директорът на Спортното училище Генко Генев. При нас дисциплината е много строга и за подобно провинение може да се стигне до изключване, допълни той. Генев обаче уточни, че все още не е установил кой точно е виновен за сбиването. Смятам да разпитам всички участници в инцидента, както и две момичета, присъствали на боя, и тогава да реша кой е виновен, каза още шефът на Спортното.

За положението в хасковското Спортно училище, в час и извън него, вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини