От х:

Днес в x:

Дерони прави футболен турнир в старозагорските минерални бани

Футболен турнир DERONI CUP се провежда днес и утре в старозагорските минерални бани. Мачовете между отборите на шестте дъщерни дружества на хасковската фирма играят на спортното игрище на хотел „Калиста”. Турнирът започна днес, утре ще се играят полуфинали и финали. Следва, разбира се, награждаването. Освен купите и медалите, за победителите са предвидени и парични награди – най-добрият тим ще грабне 1500 лв., вторият 1200, за трето място е предвидена хилядарка. Общо отборите са шест, така че всеки втори ще е победител.

Тази година футболният турнир старитара за първи път. Идеята е да го провеждаме два пъти - напролет и наесен, обясни главният изпълнителен директор на ”Дерони” – Хасково Въльо Вълчанов. Той допълни, че идеята за състезането е дошла от самите служители на фирмата, а ръководстовто „я сграбчило” и побързало да я реализира.

„Дерони” има дъщерни фирми в няколко града.  Основният производствен потенциал обаче е съсредоточен в Стара Загора, където освен консервната фабрика, създадена преди 15 години, има и нова, отпреди 3 г. От 10 месеца пък работи и нов цех за майонеза и майонезени сосове. Пак в Стара Загора е и селскостопанската фирма на дружеството, която осигурява зеленчуците за производството.

Освен тях функционират и логистични центрове – в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Всички тези дружества днес излъчиха футболни отбори, които влязоха в оспорвани битки на зеления терен.

Безспорно най-голям интерес предизвика мача на шефовете – отборите на централния офис в Хасково и този в Стара Загора. Съмненията, че началниците от Хасково са купили съдията отпаднаха още в първите минути на мача, когато старозагорци забиха първия гол. А после още четири.

Към края на срещата хасковските шефове обаче се хвърлиха в отчаяни атаки и успяха да върнат два гола. Крайният резултат бе 5:2 в полза на старозагорци.      

Двубоите се ръководеха от професионален рефер, който коментира за Haskovo.net, че въпреки аматьорския характер на турнира футболистите са на много добро ниво. Край терена стоеше в готовност спортен лекар, макар намесата му да не бе особено необходима.

Публиката пък бе неудържима. Разбираемо най-много фенове имаха старозагорци, като символични домакини. Най-върлите запалянковци бяха донесли цял тъпан, който удряха ентусиазирано. Пищялки, кречетала, дори вувузели, вдигаха неописуема олелия.  

Целта е да сближим колектива, хората, които работят в различни градове, да се опознаят и сближат, коментираха от ръководството на фирмата, очевидно доволни от високия градус на настроението.

Очаквайте малко по-късно и видео от турнира.

Haskovo.net     

Петият гол във вратата на шефовете от Хасково. Последва щурм към вратата на старозагорци

Малчуганът, "назначен" да връща топката, списка палци да няма гол
Изпълнителният директор на Дерони Хасково Въльо Вълчанов
Откриването на DERONI CUP. Най-вляво е президентът на Дерони Руско Делчунков, до него - шефът на старозагорската фабрика Димитър Ангелинов, вдясно - зам.-кметът на Стара Загора Белчо Белчев

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини